avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... efecte reziliere contract
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

efecte reziliere contract

Daca partile au convenit de comun acord rezilierea unui contract ,pentru imposibilitatea indeplinirii obligatiilor asumate de catre una dintre parti, ulterior rezilierii, cealalta parte poate solicita in instanta plata unor daune pentru neindeplinrea acelor obligatii?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:51, 28 Mai 2009
Partile de comun acord au stabilit rezilierea contractului, nu se specifica daca au sau nu pretentii.
Daca se solicitau, banuiesc ca nu se mai incheia nici un act aditional si se ajungea in instanta. Intentia partilor a fost rezilierea contractului fara penalitati, char daca ulterior rezilierii, una dintre parti considera ca a fost pagubita in urma neindeplinirii obligatiei din contract. Gresesc?
Intentia partilor nu se subintelege, ea trebuie sa fie exprimata in scris...
Penalitatile pentru neindeplinirea obligatiilor se acorda incepand cu data semnarii contractului si pana la rezilierea acestuia?
Depinde cum este formulata clauza privind plata penalitatilor.
Daca ne citati acea clauza, va dam si raspunsul complet...
In general penalitatile se percep de la data scadentei obligatiei de plata.

Alte discuții în legătură

Reziliere unilaterala mihai440 mihai440 intr-un contract de locatiune incheiat pe un an de zile se prevede 1 durata contractului se prelungeste in miod automat, pe perioade de timp egale, daca nici ... (vezi toată discuția)
Referitor la rezilierea contractului andr33apn andr33apn In cazul in care exista o clauza intr-un contract\" durata contractului este 1 an, si se prelungeste automat cu inca 1 an, in cazul in care nu se cere ... (vezi toată discuția)
Contract romt........m Iordachescu Nicolae Iordachescu Nicolae In Ianuarie anul acesta am renuntat la serviciul de internet oferit de o cunoscuta companie de telefonie din Romania.(nu dau nume pentru ca am inteles ca nu ... (vezi toată discuția)