avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie pentru copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie pentru copil

Buna ziua ,am fata de 18 ani care este insarcinata in 5 luni , in martie 2015 ar trebui sa nasca ,intrebarea mea este daca beneficiaza de indemnizatia pentru cresterea copilului daca ea anul acesta a ramas repetenta si repeta cls 11
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:10, 25 Octombrie 2014
1. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune ca pentru acordarea indemnizatiei pentru concediu crestere copil (CCC) se iau in calcul si lunile in care persoana frecventeaza, fara intrerupere, cursurile de zi ale unei forme de invatamant, cu exceptia situatiei de intrerupere a cursurilor din motive medicale.

2. - Daca repetarea anului nu se datoreaza unor motive medicale atunci nu poate beneficia de indemnizatie pentru CCC.
- Indiferent de situatie va beneficia de alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar pana implineste copilul 2 ani si apoi de 42 lei lunar pana la 18 ani.

3. Daca tatal copilului indeplineste conditiile el poate beneficia de CCC si indemnizatia aferenta sau (daca este salariat) de stimulentul de insertie de 500 lei lunar de la data nasterii copilului pana acesta implineste 2 ani.
- Adica primeste salariu pentru munca depusa iar statul ii mai da 500 lei lunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru ccc, mama studenta la master mihai03 mihai03 Fata mea urmeaza cursurile de Master al unei Fac din Iasi. Ea repeta ultimul an de Master. S-a casatorit in timpul studentiei, iar anul acesta a nascut. A ... (vezi toată discuția)
Cum obtin indemnizatia pentru cresterea copilului stoica_sergiu stoica_sergiu buna ziua, as dori sa va ma lamuriti cu ceva. prietena mea este insarcinata acuma in luna a-3-a si este eleva la zi in cls 11. ar putea obtine banutii pentru ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de o indrumare bota_samuel bota_samuel Buna ziua. As avea nevoie de un pic de indrumare. Sotia mi-a ramas insarcinata si pt a primi alocatia de la stat dupa nastere stiu ca trebuie sa aibe lucrat ... (vezi toată discuția)