avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntarea la succesiune si impozitul pe teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntarea la succesiune si impozitul pe teren

Buna ziua.

Tatal a decedat acum 2 ani.
El avea ceva teren in alt judet.

Luna trecuta am primit o notificare de plata a impozitului pe teren din acel judet.
Aparent impozitul este neplatit de vreo 5 ani, si cu tot cu restante sunt destul de multi bani.

Situatia mostenitorilor ar fi:
- sotie
- eu fiu vitreg
- alti 2 copii

Mie nu stiu daca mi se cuvine ceva. Insa sigur mamei i-ar reveni o parte.
Insa fiind in alt judet nu ne trebuie nimic.

Din cate stiu nu s-a deschis succesiune.

Din partea noastra pot sa-si revendice copiii terenul. Insa am prefera sa nu mai platim impozitul.

Se poate renunta la succesiune/mostenire pentru a scapa de impozitul pe teren?
Cel mai recent răspuns: Transsive , utilizator 20:54, 6 Noiembrie 2014
Acceptarea sau renuntarea la mostenire este dreptul succesorului. Dvs. nu sunteti successor ci mama.
Aceasta nu doreste mostenirea.

Daca renunta, mai trebuie sa platim impozitul ?

Nu avem acte de proprietate, doar certificatul de deces.
Notificarile de restante/facturile au venit pe numele decedatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire leona777 leona777 buna ziua, am o nelamurire. Tatal vitreg ( sotul mamei ) a decedat fara a avea mostenitori. Noi copiii mostenim partea mamei din casa, dar partea tatalui ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă dacă, după decesul unei persoane, nimeni nu deschide succesiunea? dan_2018 dan_2018 O persoana a decedat si a avut in posesie un apartament. Nimeni nu deschide succesiunea. Ce se intimpla cu apartamentul daca nimeni nu spune nimic, nici cei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am o intrebare legata de o succesiune mai complicata. ... simon1991 simon1991 Buna ziua. am o intrebare legata de o succesiune mai complicata. avem niste terenuri agricole (3 hectare, 6 parcele in total) in titlu de proprietare sunt 4 ... (vezi toată discuția)