avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartitoare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartitoare

va rog sa ma ajutati cu un raspuns pt urmatoarea situatie - in urma cu 2 ani mi-am rebransat apartamentul si am instalat repartitoare de la ista cu citire lunara de catre un angajat al respectivei firme;
in aceasta toamna , in baza legii pt eficienta energetica (? 121/2014) aceiasi societate ista a comunicat asociatiei ca toate repartitoarele trebuie schimbate in mod obligatoriu cu unele cu citire radio iar pt pers care nu le schimba, se va calcula costul caldurii la comun...este sau nu legal astfel? ce optiuni am?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 04:50, 30 Octombrie 2014
@ ynocentta - cum pot verifica ca acestea cu citire radio sunt mai inexacte? in ce mod pot fi influentate de alti consumatori electrici?
ista a transmis o adresa asociatiei prin care informeaza ca apartamentele care nu au schimbat repartitoarele vor fi consierate necontorizate in baza ordinului anrsc 343/2010 art 5 si 17 si 233/2004.
Inca o data!

Firma nu poate impune asociatiei ce dispozitive sa monteze in apartamente.
Ea are de facut citirea celor existente si calculul caldurii. Atat.

Numai ca am impresia ca si conducerea asociatiei este complice la o asemenea adresa, altfel ISTA n-ar avea indrazneala sa comunice asa ceva cu privire la proprietari pe care ii deserveste si este si platita pentru acest serviciu.
N-am auzit pana acum ca un angajat sa dicteze patronului ce are de facut fara a fi dat afara!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum putem scapa de remontarea repartitoarelor de căldură alvorada alvorada O asociație de proprietari care nu mai dorește iar repartitoare (am renunțat la ele de 4 ierni si ne este foarte bine fără ele ) cum poate sa scape de ... (vezi toată discuția)
Legea 121/2014 "repartitoare obligatorii" mimi1967 mimi1967 Buna ziua. Cum putem sa ne opunem legii care ne obliga sa ne punem repartitoare individuale pentru caldura. Avand in vedere ca si contoarele de apa rece si ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la repartitoare ionut39 ionut39 Buna ziua, Sunt presedintele unei asociatii de proprietari de 38 de apartamente iar contractul cu firma de repartitoare expira in decembrie. Din cele 38 de ... (vezi toată discuția)