avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Stingere proces
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Stingere proces

Buna seara . Un partaj succesoral se termina la primul termen fond prin semnarea unei tranzactii in fata instantei . In tranzactie dar si in hotararea venita acasa dar inca nu este definitiva se specifica faptul ca nu mai avem nici o pretentie si se doreste stingerea procesului. Acest lucru STINGEREA PROCESULUI inseamna ca sa stins cu tot ce a cuprins cererea principala si reconventionala ?Sau se refera la stingerea dreptului asupra bunurilor din tranzactie ? ma intereseaza ce se intelege prin : in urma intelegerii dintre noi nu mai avem pretentii si dorim stingerea procesului .
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:34, 25 Octombrie 2014
inseamna ca instanta a luat act de intelegerea intervenita intre dvs in fata instantei. Tranzactia incheiata ar trebui sa cuprinda toate bunurile si cum au fost atribuite catre parti.
Ce ati tranzactionat ati tranzactionat.
Restul aspectelor trebuie analizate in concret.
Referitor la pretentii trebuie analizata intreaga situatie sub aspect juridic de specilist care sa vada actul incheiat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire tranzactie- bunurile netrecute si pasivul mai pot face obiectul altui partaj? carsteaverginica carsteaverginica buna ziua . doresc din suflet un raspuns clar : in cererea principala sant aduse niste bunuri , in cererea reconventionala alte bunuri si pasiv constand in ... (vezi toată discuția)
Anulare hotarare de expedient dovleacmihaela dovleacmihaela Buna ziua . In urma cu doi ani am stins un litigiu -succesiune prin semnarea unei tranzactii in fata instantei . In josul tranzactiei am inserat frazele IN ... (vezi toată discuția)
Ce mai pot face ? carsteaverginica carsteaverginica buna ziua. 1- Urmatoarea problema- in 2013 dezbatem succesiune finalizata cu semnarea unei tranzactii in fata instantei. Mentionez ca in tranzactie am ... (vezi toată discuția)