avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Motivare incheiere sedinta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Motivare incheiere sedinta

Pot sa solicit motivarea unor incheieri din cadrul sedintelor?
Sunt nemultumit in legatura cu incheierea potrivit careia instanta a respins cererea mea privind exceptia de lipsa a calitatii de reprezentant.
Motivul principal e ca instanta m-a intrerupt in timp ce vorbeam si nu am avut timp sa prezint toate argumentele.
I-am zis ca n-am terminat de vorbit, iar presedinta mi-a raspuns sec: 'ne-am pronuntat deja'...
Si, mai mult, ce pot sa fac in aceasta situatie??
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:41, 26 Octombrie 2014
Apel odata cu fondul.
Puteti sa cereti si notele de sedinta ale grefierului si inregistrarea acestora, daca va ajuta in apel.
Pai mi se pare culmea absurditatii... daca astept sa fac apel odata cu fondul, o sa treaca 10 termene degeaba, cand se putea rezolva totul la primul termen!!

Apoi, fiind litigiu de munca, nu stiu daca este supus apelului... sau doar recursului. Sunt complet confuz in legatura cu aceasta chestiune: toate spetele de le-am citit, din anii trecuti erau cu recurs, iar acum, la dosarul meu scrie 'apel odata cu fondul'...
Hotărârile pronunțate în litigii de muncă sunt supuse căii de atac a apelului dacă procesul a fost introdus pe rolul instanței după data de 15 februarie 2013. În procesele care au început anterior acestei date, hotărârile judecătorești rămân supuse legii vechi și vor fi atacate cu recurs.
Ah, m-am mai linistit oarecum... deci la apel pot sa cer sa se schimbe complet probatoriul si sa se pronunte iarasi (de data aceasta sper corect) asupra exceptiilor invocate!?
La recurs nu as fi putut asta...
Dezavantajul insa ca va fi judecat tot de Tribunal, si nu de Curtea de Apel, sa fie ceva mai mic decat avantajul prezentat...?!
În apel puteți să solicitați încuviințarea oricăror probe doriți. Instanța care va soluționa apelul va fi curtea de apel, nu tribunalul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta apel si rcurs sperantagabi sperantagabi care este diferenta intre apel si recurs,unde se judeca apelul de cine ,si unde se judca rtecursul si cine il judeca ,cdica tot acael judecator Va multumesc! (vezi toată discuția)
Declinare de competenta ? fd fd cand instanta de recurs prin incheiere califica drept apel calea de atac si se constituie in complet de apel pentru continuarea judecatii, sunt intrunite ... (vezi toată discuția)
Instantele de judecata si ordinea acestora hopeless1 hopeless1 as dori sa fiu si eu lamurita cu acest aspect va rog frumos. am cam inteles dar lamurita tot nu sunt. stiu ca sunt trei instante care ar trebui sa judece un ... (vezi toată discuția)