Buna seara,
Problema mea arata in felul urmator:
Prin 2007 mi-am cumparat ceva in rate prin intermediul unui card de credit (din cate vad, nu pot da numele respectivei societati). Dupa ce am cumparat respectivul produs, am mai si retras bani de pe card... De atunci, platesc in fiecare luna suma evidentiata ca minim de plata pe factura. Ieri, cand i-am sunat sa vad cum de am ajuns sa am o datorie de aprox. 6.000 lei catre ei, mi-au spus ca am depasit limita de credit de aprox. 3.000 lei si ca au fost aplicate penalitati pt. depasirea limitei de credit...
Intrebari:
1. Pt. ca (nu mai) am contractul incheiat intre mine si ei (din cate imi amintesc, nici nu am primit vreun exemplar al contractului), le pot cere sa imi trimita o copie a contractului? Daca da, au vreo obligati in a imi trimite o copie a acestuia?
2. Am gasit acasa o anexa a contractului primita prin posta la interval de vreo 2-3 ani de la incheierea contractului in care este prezentata o penalitate de 5% din valoarea cu care a fost depasita limita de credit, dar fara a se preciza daca este un procent care se aplica lunar sau daca este un procent aplicat o singura data pe intreaga suma. Din moment ce procentul nu este prezentat ca fiind o penalitate lunara, au dreptul de a aplica respectiva penalitate in fiecare luna?
3. Dobanzile pot fi aplicate si pe penalitati sau doar pe valoarea creditului? Din cate am vazut pe factura, dobanda este aplicata si pe penalitati.
suma minima de plata mentionata in extrasul de cont acopera doar comisionul de administrare a cardului, nu si valoarea ratei lunare.
interesant de vazut ar fi daca mai sunt in termen cu prescriptia...contract incheiat in 2007...retrageri ulterioare de numerar de pe card....de pilda, cand ati facut ultima retregere de pe card?
mai degraba le-as solicita modul de calcul al sumei pretins datorate.
In 2008 am retras ultimii bani de pe card.
Nu cred ca se poate aplica prescriptia, pt. ca eu am platit luna de luna, de atunci si pana in prezent (nu am fost raportat niciodata la biroul de credit).
Din cate vad la ei pe site si in anexa la contract, nu se specifica in niciun fel modul de calcul al penalitatii de 5% pt. depsirea limitei de credit. In acest caz, penalitatile ar trebui sa fie aplicate o singura data pe suma respectiva, nu lunar cum le aplica ei (eu asa inteleg lucrurile).
da, in cazul acesta nu se aplica prescriptia, platile partiale facute inlauntrul termenului de prescriptie intrerup cursul prescriptiei.
nu stiu sa va spun cum se calculeaza penalitatea de 5% pentru depasirea limitei de credit, as avea nevoie de o copie a contractului ca sa vad cum a fost stipulata clauza penala, in general penalitatile prevazute in procent se aplica pe zi de intarziere...dar nu este cazul aici, penalitatea de 5% cel mult sa se aplice lunar.
Executare silita
ioanad86
Buna ziua,
In anul 2008 am facut un credit si timp de 4 ani am platit rata lunar. Dupa 4 ani de zile am fost in imposibilitate sa platesc, am incercat sa ... (vezi toată discuția)