Buna ziua,
as dori sa stiu in cat timp maxim ar trebui sa primesti decizia de concediere tinand cont ca preavizul de 20 zile, a incetat cu data de 15.05. Mi-am gasit un alt loc de munca si inca nu am primit decizia de la anteriorul.Multumesc!
multumesc mult ptr.raspuns! ma puteti ajuta sa gasesc acest articol de lege? am sunat si am intrebat pe cei de la personal dupa 4 zile de la terminarea preavizului si mi-au spus ca normal ar trebui sa primesc decizia in 15 zile lucratoare. am vrut sa-mi fac dosarul ptr. somaj, iar intre timp mi s-a oferit si un job. acum stau incurcata in decizia care nu mai vine. Multumesc!:bow:
In mod normal, anterior datei de 15, cat inca mai erati angajata, trebuia sa primiti macar o instiintare. Incepand cu data de 15.05 nu mai inregistrati venituri, deci va puteti angaja fara probleme. Eventual, puteti solicita la fostul angajator, exemplarul dumneavoastra ( ulterior va recuperati si carnetul) - exemplar pe care trebuie sa-l aiba vizat si sa vi-l inmaneze in original fara probleme.
In cazul in care doriti sa va depuneti dosarul de somaj, trebuie sa solicitati angajatorului atat o adeverinta cf careia sa rezulte veniturile, cotele platite, etc. cat si grabirea eliberarii carnetului de munca de la ITM ;procedura care in mod normal dureaza cam 3 saptamani iar termenul dvs de depunere dosar expira in 15.06 ( 30 de zile).
Multi angajatori nu trimit deciziile de concediere, termenul de 5 zile mentionat mai sus este de inregistrare a deciziei la ITM, in legatura cu comunicarea acesteia nu regasim temei legal in Codul Muncii decat la decizia de concediere disciplinara. Insa, v-as recomanda sa mergeti la ultimul loc de munca sa va solicitati o copie a deciziei.
1. Nu scrie nicaieri in cat timp se inmaneaza decizia de concediere angajatului. Bunul simt spune ca trebuie inmanata cat mai repede.
2. Puteti sa va angajati, daca ati gasit un loc de munca. Nu va sunt necesare nici decizia de concediere nici carnetul de munca. dati o declaratie in care spuneti ca veti duce carnetul de munca dupa ce intrati in posesia lui.
Somaj
TUNDEENY
BUNA ZIUA AS DORI SA VA INTREB CEVA AM FOST DATA AFARA DE LA ULTIMUL LOC DE MUNCA CU O VECHIME 1 AN SI O LUNA CU LIT1 ART 65, AS VREA SA VA INTREB DACA POT ... (vezi toată discuția)