Sa va expun problema.
Chiriasa spatiului comercial de la parterul blocului a modificat fatada blocului, instaland in locul unor spatii facute din caramida, Termopane iar in unu dintre locuri, spargand pana la nivelul trotuarului si a montat o usa.
Din cate stiu, pentru a interveni, in calitate de chirias al unui spatiu, la aspecutl unei fatade de bloc, trebuie sa ai:
1) acordul proprietarului spatiului;
2) acordul asociatiei de proprietari;
3) autorizatie de constructie eliberata de primarie dupa primirea celor doua acorduri specificate mai sus.
Doamna respectiva, nu are decat acordul proprietarului, obtinut in ziua in care primaria a fost sesizata de modificarile facute, fara acordul asociatiei si fara autorizatie de la primarie.
Am studiat legea 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructie dar nu am reusit sa identific unde este specificat ca este necesar acordul asociatiei de proprietari pentru obtinerea autorizatiei.
nici macar nu stiu daca este in aceasta lege.
As dori sa va rog, sa-mi spuneti si mie in ce lege si la ce articol gasesc specificata necesitatea acestui acord.
@Adam Grecu & s.c.serv ad loc s.r.l.: va multumesc. Revin cu un update dupa lecturare.
@marius cioca: nu vreau sa obtin un certificat de urbanism. Ma intereseaza autorizatiile(daca sunt si altele in afara de cele specificate de mine) necesare pentru obtinerea lui si unde sunt reglementate, pentru a alcatui o sesizare la primarie.
Nu vreti sa obtineti un certificat de urbanism, dar doamna de la parter, in vederea obtinerii autorizatiei de construire a avut nevoie, initial, de un certificat de urbanism.
Practic, lucrurile stau cam asa: Pentru orice interventie asupra spatiului imobiliar se solicita de la primarie un certificat de urbanis. In acest act sunt specificate toate cerintele legale pe care trebuie sa le indeplineasca cel care doreste modificarea solicitata, respectiv ce acte si avize trebuie sa obtina. Dupa obtinerea tuturor acestora se intoarce cu un dosarel complet la primarie si depune toata aceasta documentatie in vederea autorizarii. Dupa inca (minim) 30 zile de la depunerea actelor, obtine autorizatia de construire.
Asadar, concret, in cazul dumneavoastra, doamna de la parter, asa cum a precizat si marius_cioca, a obtinut, probabil, un certificat de urbanism prin care nu i se specifica faptul ca ar avea nevoie de acordul asociatiei de proprietari.