avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate autorizatie inchidere balcon
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

autorizatie inchidere balcon

Buna ziua , pentru inchiderea balconului cu tamplarie pvc si geam termopan este necesara autorizatie de constructie. Va rog sa precizati articolul din legea care reglementeaza acesta speta.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: luiza_mj , utilizator 11:03, 27 Octombrie 2018
L nr 230/2007
Articolul 11
(1) Proprietarul poate aduce imbunatatiri sau modificari proprietatii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale referitoare la autorizarea de catre autoritatea publica locala a modificarilor constructive, fara a pune in pericol integritatea structurala a cladirii sau a altor proprietati individuale.
(2) Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari.

Prin nchiderea balconului urmeaza sa execuati modificari fata de proiectul initial al constructiei,motiv pentru care daca intentionati inchiderea balcnului obligatoriu este necesar sa obtineti acordul asociatieid e proprietari deoarece schimbati aspectul partii comune=exteriorul imobilului d elocuit in comun si acordul serviciului urbanism din primarie care in baza proiectului tehnic sa elibereze autorizatie de constructie ,certificat de urbanism care sa fie anexate la cartea tehnica a constructiei
Ultima modificare: Luni, 2 Iulie 2018
ynocentta, utilizator
Multumesc
In ce temei legal trebuie acordul asociatiei de proprietari? Inchiderea balconului (si nu construirea unui balcon pe fatada existenta a blocului) este la intersectia dintre proprietatea individuala si cea comuna. Ori, fatadele intra in estetica orasului si trebuie aprobari de la serviciul de urbanism. In noua lege a asociatiilor de prprietari 196/2018: Art. 36 zice asa: Schimbarea destinației proprietății comune este permisă cu îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiții:

a) numai dacă prin aceasta nu sunt lezate drepturile celorlalți coproprietari;

b) numai dacă prin aceasta nu se împiedică folosirea în condiții normale a condominiului de către toți proprietarii;

c) în baza acordului în scris al tuturor proprietarilor din condominiu;

d) după obținerea prealabilă a acordurilor, avizelor și autorizațiilor necesare prevăzute de legislația în vigoare, emise în condițiile legii de instituțiile/autoritățile abilitate în acest sens.

Atentie, we refera la schimbarea DESTINATIEI partilor comune. In alte cazuri nu este specificata necesitatea obtinerii acordului asociatiei de proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Închidere balcon Oana Adina Oana Adina Bună ziua. Am o nelămurire. Îmi trebuie autorizație de construcție în cazul în care doresc sa închid fațada balconului din termopan? Locuiesc la ... (vezi toată discuția)
Modificare balcon The-Borg The-Borg Am cumparat un apartament intr-un bloc cu doua scari. La primavara doresc sa renovez apartamentul si implicit sa schimb vechea tamplarie de cornier cu geam de ... (vezi toată discuția)