am comandat din china mai multe produse led , mai exact 1000 module led , 50 m banda led alba 50m banda led rgb.
Vama otopeni refuza sa elibereze coletul si ma obliga sa fac importul pe o firma motivand ca am o cantitatea cosiderabila de produse.
Am achizitionat produsele impreuna cu un prieten pentru si produsele urmeaza sa fie folosite pentru iluminat gard , casa etc.
Am trimis catre DHL dovada de plata (extras de cont) declaratie pe proprie raspundere in care am specificat cum , de ce , impreuna cu cine si ce urmeaza sa fac cu produsele impreuna cu copii are CI atat al meu cat si al prietenului.
DHL imi spune sa ma cert eu cu cei din vama , iar de cei din vama nu dau , ma tot trimit de la un birou la altul.
Care este valoarea de achizitie trecuta pe factura?
Autoritatile vamale au dreptul de a retine coletul, daca au suspiciunea ca natura si cantitatea bunurilor nu le califica pentru uzul personal.
Probabil ca daca mergeti insotit de un avocat situatia se poate schimba in eventualitatea unei plangeri inaintate superiorilor institutiei respective.