avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minor in timpul procesului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minor in timpul procesului

Buna ziua tuturor!
As dori sa stiu in ce conditii se poate solicita incredintarea unui minor unuia dintre parinti pe durata procesului - ce probe trebuie aduse etc. Copilul are 9 luni si, desi este logic sa ramana cu mama, acest subiect constituie un etern motiv de certuri pentru parinti. Convietuirea dintre parintii nu mai este posibila de mai multe luni.
M-ar ajuta sa aflu cum s-a procedat in situatii similare.
Imi cer scuze daca subiectul a fost deja abordat.
Cel mai recent răspuns: tantzat , utilizator 14:10, 28 Mai 2009
Daca copilul este minor si are 9 luni obligatoriu va fi incredintat la mama ptr. ca are nevoie de o ingrijire mult mai speciala . Trebuie alaptat la ore fixe scimbat mereu .
Chiar daca are 9 luni, trebuie avut in vedere interesul superior al copilului.Nu mi se pare ca este chiar asa de logic sau de la sine inteles ca minorul trebuie neaparat sa fie incredintat mamei. Ridic obiectiunea in ceea ce priveste posibilitatea ca mama sa fie "plecata de acasa" si la propriu si la figurat...:rolleyes: Deci nu e chiar asa de logic ! Oricum, trebuie analizate detaliile si doar apoi se poate trage o concluzie clara.
Daca dvs. ati stat acasa si v-ati ocupat de cresterea si ingrijirea minorului de 9 luni, copilul fiind dependent de dvs. aveti mari sanse sa va fie incredintat copilul.
Va trebui sa deschideti o actiune noua, pe calea ordonantei presedintiale, in care veti cere incredintarea minorului pana la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii de divort.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Mai 2009
pakos, utilizator
pana la terminarea divortului si incredintarea copilului de catre instanta uneia din parti acesta ramane in ingrijirea mamei datorita varstei, copilul avand nevoie de ingrijire speciala.contactati un avocat si aflati si alte raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala notisvaly notisvaly absenta copilului timp de 5 saptamani de la gradinita unde a frecventat 2 ani de zile prin parasirea domiciliului din mediul urban de catre mama impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor prin ordin prezidential lumi71 lumi71 In urma unui proces de divort copilul minor a fost incredintat tatalui iar mamei i s-a stabilit de plata pensie de intretinere. Ulterior, tatal a parasit ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala de incredintare a minorului mihaoa mihaoa Buna ziua. Se poate depunde o ordonanta presedetiala de incredintare a minorului daca nu am depus inca dosarul de divort? Sotul meu a parasit domiciliul de o ... (vezi toată discuția)