avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minor in timpul procesului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minor in timpul procesului

Buna ziua tuturor!
As dori sa stiu in ce conditii se poate solicita incredintarea unui minor unuia dintre parinti pe durata procesului - ce probe trebuie aduse etc. Copilul are 9 luni si, desi este logic sa ramana cu mama, acest subiect constituie un etern motiv de certuri pentru parinti. Convietuirea dintre parintii nu mai este posibila de mai multe luni.
M-ar ajuta sa aflu cum s-a procedat in situatii similare.
Imi cer scuze daca subiectul a fost deja abordat.
Cel mai recent răspuns: tantzat , utilizator 14:10, 28 Mai 2009
pana la solutionarea divortului si incredintarii copilului catre unul dintre parinti, amandoi parintii au aceleasi drepturi in privinta sa .
nu-l puteti lipsi pe tata de acest drept .
Desigur ca ii permit sa il viziteze oricand vrea si sa stea cu el la mine; nu este insa in interesul copilului sa ramanacu tatal o perioada mai lunga deoarece nu s-ar putea ocupa de el in conditiile in care munceste toata ziua si ar fi nevoit sa-l duca la cresa. Asta in timp ce eu sunt in concediu postnatal. Poate cere in aceste conditii drepturi egale asupra copilului? La cine ne gandim in primul rand, la drepturile tatalui sau la binele copilului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala notisvaly notisvaly absenta copilului timp de 5 saptamani de la gradinita unde a frecventat 2 ani de zile prin parasirea domiciliului din mediul urban de catre mama impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor prin ordin prezidential lumi71 lumi71 In urma unui proces de divort copilul minor a fost incredintat tatalui iar mamei i s-a stabilit de plata pensie de intretinere. Ulterior, tatal a parasit ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala de incredintare a minorului mihaoa mihaoa Buna ziua. Se poate depunde o ordonanta presedetiala de incredintare a minorului daca nu am depus inca dosarul de divort? Sotul meu a parasit domiciliul de o ... (vezi toată discuția)