avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ilegalitate sau nu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ilegalitate sau nu

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie: parintii mei locuiesc intr-un bloc de 2 scari si 4 etaje si pe scara lor sunt 3 rau platnici care nu mai achita datoriile la intretinere de ceva timp.Desi asociatia de proprietari i-a dat in judecata pe acestia RADET a sistat furnizarea apei calde din luna iunie si acum nu vor avea nici factor termic.Mentionez ca unii proprietari de apartament nu se implic mai mult deoarece au centrale in casa si mai sunt doar cativa care sufera.Intrebarea este urmatoare este legal ca Radet sa nu mai furnizeze aceste servicii doar pentru 3 apartamente desi parintii mei si nu numai eisunt cu plata la zi?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:31, 27 Octombrie 2014
este legal ca Radet sa nu mai furnizeze aceste servicii doar pentru 3 apartamente desi parintii mei si nu numai eisunt cu plata la zi?

Desi este o situatie aparent anormala din prisma proprietarilor fara datorii,totusi omiteti aspectul ca furnizorul de utilitati detine incheiat contract de furnizare cu asociatia de proprietari si exista clauza expres stipulata ca in cazul acumularii de debite,furnizorul de utilitati poate dispune sistarea provizorie a utilitatilor pana la recuperarea integrala a debitului
Pe de alta parte,se evidentiaza si dezinteres din partera presedintelui de asociatie care ar fi pututanaliza oportunitatea incheierii unui angajament de platacu furnizorul de utilitati-in acest mod asigurand furnizarea utilitatilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rau platnici cote intretinere bloc Ioan-Dorin Ioan-Dorin In asociatia noastra de proprietari avem 5 rau platnici a cotelor lunare de intretinere, astfel incat au acumulat, pana la aceasta data, cca 16000 lei.Cu toate ... (vezi toată discuția)
Apa potabilă oprită pe scara blocului Asociația 4 Asociația 4 Locuiesc într-un bloc cu două scări. Pe scara ,mea \' sa oprit apă de o săptămână din cauza faptului că sunt câțiva locatari cu restanțe. ... (vezi toată discuția)
Sistare apa rece geogeorge geogeorge buna ziua, puteti sa-mi spuneti daca este posibil ca asociatia de proprietari sa sisteze furnizarea de apa rece pur si simplu??? o cunostinta a primit in ... (vezi toată discuția)