avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Clasare dosar penal si amenda administrativa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Clasare dosar penal si amenda administrativa

Finantele mi-au deschis dosar penal pentru retinere la sursa. M-au sunat de la politie, am platit prejudiciul, si am primit de la parchet rezolutie de clasare dar si o amenda administrativa de 1000 lei (cate 500 firma si administratorul) conform art. 19 din legea 255/2013. Intrebarea mea: e vreo sansa sa scap de amenzi prin contestatie la prim-procuror?
Multumesc.
Puteți încerca, însă nu prea văd șanse să vă fie admisă plângerea, întrucât este vorba despre o sancțiune blândă, iar achitarea este un real beneficiu pentru dvs. și mai mult de atât nu aveți ce să obțineți.
Logica pentru contestatie ar fi:
1. oricum nu se poate inrautati situatia;
2. faptul ca, din cate am inteles, amenda administrativa apare in cazier.
Amenda administrativă nu apare în cazier. Și nu vi se poate înrăutăți situația dacă exercitați dreptul de a face plângere împotriva actelor procurorului.
Conform art. 9 din legea 290/2004 amenda administrativa apare in cazier. Imi scapa ceva? Multumesc.
Când veți solicita un certificat de cazier judiciar nu va figura amenda administrativă.În acest certificat apar doar pepepsele, nu și sancțiunile.
Există o distincție între cazier ( fișa operativă), unde într-adevăr poate figura această amendă și certificatul pe care-l solicită persoanele și unde apar doar pedepsele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda administrativã figureazã în cazierul judiciar? marian2222 marian2222 vreau si eu sa stiu daca o amenda administrativa apare in cazier.am sustras un odorizant auto dint un supermarket si am fost prins si politistul dupa ce am dat ... (vezi toată discuția)
Probleme la cazier ioanatudor5 ioanatudor5 In urma cu 1 an un var a fost prins intr-un magazin sportiv furind.Arecunoscut fapta a fost dus la politie unde a dat o declaratie dupa care la aproximativ 4 ... (vezi toată discuția)
Sanctiune cu caracter administrativ ion minca ion minca Intr-un dosar penal s-a terminat urmarirea penala si procurorul a dispus solutia urmatoare: - netrimiterea in judecata (fapta nu prezinta pericol social ... (vezi toată discuția)