Finantele mi-au deschis dosar penal pentru retinere la sursa. M-au sunat de la politie, am platit prejudiciul, si am primit de la parchet rezolutie de clasare dar si o amenda administrativa de 1000 lei (cate 500 firma si administratorul) conform art. 19 din legea 255/2013. Intrebarea mea: e vreo sansa sa scap de amenzi prin contestatie la prim-procuror?
Multumesc.
Puteți încerca, însă nu prea văd șanse să vă fie admisă plângerea, întrucât este vorba despre o sancțiune blândă, iar achitarea este un real beneficiu pentru dvs. și mai mult de atât nu aveți ce să obțineți.
Amenda administrativă nu apare în cazier. Și nu vi se poate înrăutăți situația dacă exercitați dreptul de a face plângere împotriva actelor procurorului.
Când veți solicita un certificat de cazier judiciar nu va figura amenda administrativă.În acest certificat apar doar pepepsele, nu și sancțiunile.
Există o distincție între cazier ( fișa operativă), unde într-adevăr poate figura această amendă și certificatul pe care-l solicită persoanele și unde apar doar pedepsele.