Va rog respectuos sa-mi spuneti cum sa procedez in urmatoarea situatue.Am pierd ut un titlu de proprietate al tatalui meu pe care a fost trecuta gresit data de nastere,in loc de 1926 era trecut 1929.Ce demersuri trebuie sa fac ptr.a obtine un nou titlu de proprietate cu datele corecte.Mentionez ca titlul de proprietate este emis de alt judet decat cel in care domiciliez.Va multumesc.
Intotdeauna indreptarea unei erori materiale pe un act/titlu de proprietate se face de autoritatea care a emis actul/titlul de proprietate respectiv. Deci va adresati respectivei institutii cu o cerere la care atasati acte care sa dovedeasca ca "titularul" s-a nascut in anul respectiv si ca sunteti persoana indreptatita sa cereti aceasta modificare.
Va multumesc,dar notarul care a sesizat greseala cand am inceput demersurile ptr.succesiune mi-a spus ca ptr.corectarea datei de nastere,trebuie sentinta judecatoreasca,deoarece au trecut 16 ani de la emiterea titlului.Va rog respectuos sa-mi spuneti daca este adevarat sau nu.Va multumesc ptr.rabdare.
:offtopic:Interventie moderator.
Am rugamintea sa continuati discutia inceputa aici si sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema ( pct.3.3 din Regulament).
Multumesc pentru intelegere. lucicu a scris:
Va rog sa-mi spuneti unde trebuie sa deschid actiune in instanta ptr.corectarea datei de nastere al tatalui meu,in judetul de domiciliu,sau in judetul emitentului titlului de proprietate,unde se afla si terenurile.Va multumesc.
Succesiune
TANASENASTASA
unde ma pot adresa pt a scoate un titlu de proprietate sau macar o copie dupa un teren pe care l-au cumparat bunicii mei in anul 1951?la primarie sau directia ... (vezi toată discuția)