avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate pierdut -data nasterii gresita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate pierdut -data nasterii gresita

Va rog respectuos sa-mi spuneti cum sa procedez in urmatoarea situatue.Am pierd ut un titlu de proprietate al tatalui meu pe care a fost trecuta gresit data de nastere,in loc de 1926 era trecut 1929.Ce demersuri trebuie sa fac ptr.a obtine un nou titlu de proprietate cu datele corecte.Mentionez ca titlul de proprietate este emis de alt judet decat cel in care domiciliez.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 09:14, 22 Noiembrie 2014
Intotdeauna indreptarea unei erori materiale pe un act/titlu de proprietate se face de autoritatea care a emis actul/titlul de proprietate respectiv. Deci va adresati respectivei institutii cu o cerere la care atasati acte care sa dovedeasca ca "titularul" s-a nascut in anul respectiv si ca sunteti persoana indreptatita sa cereti aceasta modificare.
Va multumesc,dar notarul care a sesizat greseala cand am inceput demersurile ptr.succesiune mi-a spus ca ptr.corectarea datei de nastere,trebuie sentinta judecatoreasca,deoarece au trecut 16 ani de la emiterea titlului.Va rog respectuos sa-mi spuneti daca este adevarat sau nu.Va multumesc ptr.rabdare.
:offtopic:Interventie moderator.
Am rugamintea sa continuati discutia inceputa aici si sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema ( pct.3.3 din Regulament).
Multumesc pentru intelegere.
lucicu a scris:

Va rog sa-mi spuneti unde trebuie sa deschid actiune in instanta ptr.corectarea datei de nastere al tatalui meu,in judetul de domiciliu,sau in judetul emitentului titlului de proprietate,unde se afla si terenurile.Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovedirea calitatii de succesor si drept la proprietate CECILIA ENACHE CECILIA ENACHE Buna seara, in speranta ca cineva s-a confruntat cu o problema similara, mai fac o incercare si va prezint urmatoarea situatie: bunica mea (decedata in 1980) ... (vezi toată discuția)
Succesiune TANASENASTASA TANASENASTASA unde ma pot adresa pt a scoate un titlu de proprietate sau macar o copie dupa un teren pe care l-au cumparat bunicii mei in anul 1951?la primarie sau directia ... (vezi toată discuția)
Plangere pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata- cat dureaza solutionarea? romex romex Am facut o plangere penala impotriva unei persoane pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata de pe data de 15 iunie si nu am primit inca niciun ... (vezi toată discuția)