avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... TATA a decedat si i-a venit de plata un credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

TATA a decedat si i-a venit de plata un credit

Tata a decedat dupa 4 ani de boala,suferind de dementa mixta gradul 1.in urma cu 6 ani tata cu mama au facut un credit la CEC pe care l au inchis dupa 5 ani.Creditul obtinandul CEC din localitate (sat) ,anul trecut spre sfarsit a venit o somatie cum ca tata are un credit de 600 lei si nu si platit rata.Creditul i s a spus ca a fost facut de tata fara mama nu ca cel anterior,dar tata nu putea nici macar sa scrie datorita bolii de care suferea sau cum il cheama s.am.d.
In luna iulie tata a decedat si angajata de la CEC ,repet angajata de la cec o suna pe mama ca o cunoaste ca trebuie sa plateasca ea acest credit care ciudat e la fel fara nici o dobanda sau altceva adica tot 600 lei.
Situatia cu tata o stia toata localitatea ca asa este la tara pb este ca mama a cerut sa vada si ea contractul de imprumut si nu i la dat,dar nu suna firma de recuperat ci doar angajata CEC.
Mama o suspecteaza ca aceasta angajata ar fi facut creditul pt ca stia ca tata e bolnav .
Ce este de facut daca ma puteti ajuta va rog mult ...
Ultima modificare: Miercuri, 29 Octombrie 2014
ContSters313377, utilizator
Cel mai recent răspuns: heiheihei , utilizator 01:47, 12 Noiembrie 2014
multumesc
In lipsa unor solicitari in scris, va puteti adresa politiei pentru hartuire:

ART. 208 Cod Penal
Hărţuirea
(1) Fapta celui care, în mod repetat, urmăreşte, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.
(2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate
.


Daca vi se solicita recuperarea creditului in scris, trebuie ca CEC sa puna la dispozitia mostenitorilor, actele legale de contractare a creditului.

De regula, creditele mici au si asigurare incheiata de o companie subsidiara a bancii. E un mod de a mai jecmani cu ceva banuti pe imprumutat.

In contractul de imprumut este trecuta clauza de asigurare, care de regula cuprinde sintagma <pentru orice caz>, deci si pentru deces.

Mult succes!
Buna ziua! Vreau sa incep in felul urmator eu lucrez in domeniul bancar respectiv bcr, nu are nici o legatura aceasta, dar pe contractele de creditare se face obligatoriu asigurare de viata, si aici nu pentru ca va acopera pe dvs in mod direct doar ca in cazul in care intervine decesul titularului de credit firma de asigurari de viata cu care banca are contract sau subsidiara acesteia are drept datorie stingerea oricarei datorii pe care aceea pers. A avut-o in momentul decesului. Pot sa ma insel (fiind la inceput de drum) dar oricum pare ceva destul de abuziv in conditiile in care mama dvs. nu a fost trecuta ca codebitor sau girant. Iar acel consilier care refuza sa va ofere detalii despre dosarul de creditare precum sa faca si dovada acelui dosar, face dovada unui abuz mai ales in cazul in care ei sustin ca mama dumneavoastra este codebitorul/girantul acelui credit. Sfatul meu este sa mergeti la un avocat si sa va documentati mai bine. Mult respect si condoleante.
Avand in vedere ca nu prezinta contractul semnat de catre tatal dvs va rog sa mergeti la directorul de sucursala/agentie si sa cereti sa vedeti acel contract daca tot angajata solicita plata acelei sume.Daca exista acel contract atunci mergeti la politie pentru fals in acte,etc.
Faceti o solicitare SCRISA la CEC prin care le solicitati sa va prezinte copii dupa contractele de credit ale tatalui, mentionati ca tatal este decedat , anexati si certificatul de deces.Depuneti solicitarea la registratura .Sunt obligati sa va raspunda in scris.Daca nu vor sa va inregistreze cererea la registratura, trimiteti prin posta cu scrisoare recomandata si cu confirmare de primire.

Alte discuții în legătură

Executare silita credit persoana decedata simonabuteica simonabuteica Buna ziua, Tatal meu a decedat in martie 2016 si avea un credit la CEC pana in decembrie 2017, unic titular si asigurat cu polita de deces. In urma decesului ... (vezi toată discuția)
Executare codebitor Octavia N Octavia N Buna ziua ...Vreau din tot sufletul sa ma sfatuiti ce este de facut in urmatorul caz.. In 2008 mama mea aluat un imprumut bancar ..iar in contractul de credit ... (vezi toată discuția)
Mostenire credit de nevoi personale fara garantii hori79 hori79 Tatal meu a decedat si a lasat in urma un credit neachitat integral. Nu are la ora aceasta nici o restanta. Am fost la banca unde am aflat ca, desi exista o ... (vezi toată discuția)