avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... TATA a decedat si i-a venit de plata un credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

TATA a decedat si i-a venit de plata un credit

Tata a decedat dupa 4 ani de boala,suferind de dementa mixta gradul 1.in urma cu 6 ani tata cu mama au facut un credit la CEC pe care l au inchis dupa 5 ani.Creditul obtinandul CEC din localitate (sat) ,anul trecut spre sfarsit a venit o somatie cum ca tata are un credit de 600 lei si nu si platit rata.Creditul i s a spus ca a fost facut de tata fara mama nu ca cel anterior,dar tata nu putea nici macar sa scrie datorita bolii de care suferea sau cum il cheama s.am.d.
In luna iulie tata a decedat si angajata de la CEC ,repet angajata de la cec o suna pe mama ca o cunoaste ca trebuie sa plateasca ea acest credit care ciudat e la fel fara nici o dobanda sau altceva adica tot 600 lei.
Situatia cu tata o stia toata localitatea ca asa este la tara pb este ca mama a cerut sa vada si ea contractul de imprumut si nu i la dat,dar nu suna firma de recuperat ci doar angajata CEC.
Mama o suspecteaza ca aceasta angajata ar fi facut creditul pt ca stia ca tata e bolnav .
Ce este de facut daca ma puteti ajuta va rog mult ...
Ultima modificare: Miercuri, 29 Octombrie 2014
ContSters313377, utilizator
Cel mai recent răspuns: heiheihei , utilizator 01:47, 12 Noiembrie 2014
Faceti o scrisoare oficiala (recomandata cu confirmare de primire) catre CEC BANK SA Sediul Central, Departamentul juridic, in care precizati faptele si persoanele cu nume si prenume si prin care le si cereti o copie din ARHIVELE LOR a contractului cu care sunteti amenintata dar de care nu aveti cunostinta, o copie cu ajutorul careia sa puteti certifica semnatura decedatului dat fiind ca ar fi fost improbabil ca acesta , imobilizat la pat, sa umble sa-si faca un credit de care sa nu fi stiut nimeni.
Deasemenea rugati-i sa va precizeze daca respectivul contract avea sau nu avea asigurare de deces inclusa (la unele banci aceasta asigurare exista dar la alte banci nu). Scrisoarea sa fie semnata nu doar de mama dumneavoastra ci si de ceilalti copii, succesori legali deoarece "mostenirea" tatalui nu contine doar plusuri (imobile, terenuri, bijuterii, autom) ci si minusuri adica acest gen de datorii pe care toti mostenitorii ar trebui sa le achitati si nu doar mama dvs.
In situatia in care primiti o copie a respectivului credit si nu are o semnatura cat de cat apropiata cu a tatalui dvs., adica semnatura este contestabila, le puteti scrie din nou sa le solicitati sa-si faca singuri o ancheta interna deoarece pot exista salariati CEC in filiala respectiva care completeaza credite in numele cetatenilor, sa va comunice si dvs. rezultatul acestei anchete , in caz contrar urmand sa va adresati in nume propriu organelor de ancheta abilitate printr-o plangere penala indreptata impotriva INSTITUTIEI, caci de fapt institutia (prin salariata X) va hartuieste desi puteti aduce ca martor tot satul ca tatal dvs. era fizic incapabil sa se deplaseze pana la CEC si sa incheie un contract de credit in perioada respectiva.
Adresa CEC Bank :
CEC Bank
Calea Victoriei nr. 11-13
Sector 3,
Bucuresti, 030022
www.cec.ro
revin la problema pe care inca o am . Am fost la CEC si sub presiune angajata respectiva mi a aratat despre ce e vorba,nu a facut nici un credit ea sau altcineva doar a fost un pic fara obraz ca a incercat sa vanda la un om care era bolnav si nu stia ce cumpara,mai exact l a pus pe tata sa semneze sau cel putin asa pare , ca este de acord sa i faca o descoperire de card sau un card cu 600 lei datorita faptului ca el a fost titularul si bun platnic creditultui pe care la rambursat.
problema este ca tata nu a luat sau a folosit acest cont si cei 600 lei sau cheltuit lunar pe administrare cont.CE ESTE DE FACUT in acest caz?
Concluzia
: angajata CEC nu si a insusit banii doar i a vandut acest card ca sa isi mareasca si ea procentul la salariu.....
s-au cheltuit pe comisioane din buzunarul tatalui dvs. si se cer din buzunarul dvs.

daca ati fi urmat calea descrisa de mine, ati fi avut o pozitie dominanta fata de CEC.
acum, dupa ce v-ati luat la discutii cu functionara s-ar putea ca ea sa se apere cum ca stiti , ca refuzati sa platiti, sa transfere debitul la o firma de recuparare de creante si aia (care sunt o alta institutie separata) sa va puna sa platiti toti banii in 7 zile fuga-fuga, nervi, urlete, etc. si alora daca nu le platiti va pun in carca cheltuieli "de executare silita" de va merg fulgii.

repet :
faceti o scrisoare la CEC, la sediul central, descrieti tot-tot in ordinea intamplarii lucrurilor, inclusiv faptul ca "sub presiune" functionara a marturisit ce-a marturisit ea.... doar ca, acum, le spuneti ca fiind vorba de INSELAREA tatalui dvs. de catre functionara LOR, ii rugati FRUMOS sa inchida debitul din initiativa lor, eventual cu recuperarea prejudiciului de la functionara in cauza, intrucat tatal dvs. nu a inteles ceea ce a semnat, a fost voit indus in eroare fiind in varsta, bolnav si fara studii/cunostinte in domeniul bancar, lucru certificat de faptul ca dansul niciodata nu a utilizat ceva din suma respectiva.... le mai spuneti ca nu doriti ca aceasta situatie sa ajunga PUBLICA si ca aveti incredere , prejudiciul nefiind mare, ca lucrurile se pot solutiona cu calm in favoarea ambelor parti iar functionara vinovata nu va mai abuza in viitor si alti batrani nestiutori de practici bancare.

faceti aceasta scrisoare repede, miscati-va dvs. mai repede ca functionara in cauza !!
Ultima modificare: Miercuri, 12 Noiembrie 2014
heiheihei, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita credit persoana decedata simonabuteica simonabuteica Buna ziua, Tatal meu a decedat in martie 2016 si avea un credit la CEC pana in decembrie 2017, unic titular si asigurat cu polita de deces. In urma decesului ... (vezi toată discuția)
Executare codebitor Octavia N Octavia N Buna ziua ...Vreau din tot sufletul sa ma sfatuiti ce este de facut in urmatorul caz.. In 2008 mama mea aluat un imprumut bancar ..iar in contractul de credit ... (vezi toată discuția)
Mostenire credit de nevoi personale fara garantii hori79 hori79 Tatal meu a decedat si a lasat in urma un credit neachitat integral. Nu are la ora aceasta nici o restanta. Am fost la banca unde am aflat ca, desi exista o ... (vezi toată discuția)