avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Exceptie de neconstitutionalitate art 341 alin (5)NCPP
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Exceptie de neconstitutionalitate art 341 alin (5)NCPP

Pe portalul CC am vazut in data de 21.10.2014 un comunicat de presa prin care se comunica ca art 341 alin (5) din NCPP este neconstitutional( judecatorul de camera preliminara se pronunta asupra plingerii fara participarea petentului a procurorului si a intimatilor)

Se mentioneaza in comunicat ca ,, decizia este definitiva si se comunica Parlamentului ,GUV si inastantelor care au sesizat CC.

Nu se mentioneazainsa nr deciziei.

In acest sens intrebarea mea este:

Plingerile impotriva actelor procurorului , care nu s-au solutionat pina la data de 21.10.2014 se suspenda sau se face cu prezenta partilor?

Multumesc.
Se vor pronunta cu citarea partilor.
sunt persoane care au fost judecate nedrept...dupa aceste acte neconstitutionale...nu li s-au incalcat drepturile
Ce s-a judecat ramane judecat...
Nu se mai schimba nimic.

Justitia e in general drepta dar legea e problema...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calea de atac impotriva incheierii pronuntate in procedura prevazuta de 340 cpp ionita_emil ionita_emil Speta este urmatoarea: Eu am formulat o plangere penala . O a doua persoana a formulat o plangere similara. Procurorul a dispus reunirea dosarelor Procurorul ... (vezi toată discuția)
Trimis in judecata fara a fi audiat mezgageza mezgageza am primit de la judecatorie o comunicare rechizitorie cica am fost trimis in judecata pentru inselaciune si ca dosarul se afla in camera preliminara..mentin ca ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva rezolutiei nup smeagull smeagull Buna ziua, Un nebun mi-a facut o plangere penala prin primavara - vara 2013. Am dat declaratii la politie, si am primit acasa NUP-ul. Acum am vazut pe ... (vezi toată discuția)