avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... IESIREA LA PENSIE
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

IESIREA LA PENSIE

Buna seara.
Vreau sa stiu si eu daca in urma decesului tatalui meu in urma cu 3 ani, mama mea ar putea sa iasa la pensie de pe urma tatalui meu cu pensia lui, mentionez ca mama nu are nici un fel de venit si are 56 de ani, din care 30 de ani in campul munci.
Tatal meu ar fi facut 59 de ani in luna februarie al acestui an, din care 37de ani numai de grupa a-II-a.
Poate mama sa iasa la pensie de pe urma tatalui meu.
Va multumesc respectuos.

Cu stima
IORDAN GEORGEL
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:24, 29 Octombrie 2014
1. Spuneti luna si anul nasterii mamei dvs.

2. - Mama dvs. poate solicita pensie de urmas la data cand indelineste varsta standard de pensionare.
- Atunci poate poate opta pentru pensia proprie sau pensia de urmas.

3. Cuantumul pensiei de urmas este de 50% din punctajul mediu anual realizat de sotul decedat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie sinanpasa sinanpasa mama are 59 de ani impliniti in aprilie si 20 de ani in campul muncii.Cand are dreptul la pensie?.Mentionez ca tata a decedat si nu a beneficiat de pensie de ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas militara mihaela2102 mihaela2102 Buna ziua, Aş dori să ştiu şi eu în condiţii poate să iasă mama mea la pensie după cea a tatălui? Tatăl meu a fost cadru militar, decedând în ... (vezi toată discuția)
la ce varsta poate beneficia de pensia de urmas? miamy miamy Buna ziua .Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine ca m-am saturat sa stau pe la casa pensiilor si in fiecare zi sa primesc alt raspuns:(.Cand poate mama mea ... (vezi toată discuția)