avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Asigurare de sanatate pentru Administrator SRL
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Asigurare de sanatate pentru Administrator SRL

Va salut,
Sunt administrator si asociat unic la un SRL. Pana acum am putut onora contracte fara sa fiu obligat sa detin si titulatura de angajat al firmei (neplatind in plus taxe specifice). Insa totodata, in acest context, nu pot beneficia de statutul de asigurat in sistemul de sanatate. Asadar va rog sa-mi spuneti (daca v-ati lovit de aceasta situatie) ce pasi trebuie sa urmez pentru a deveni asigurat. Pot plati doar taxa pentru sanatate (am inteles ca ar fi ~41 RON/luna) sau sunt obligat sa devin angajat si sa platesc si restul taxelor?
Cel mai recent răspuns: ContSters324606 , utilizator 01:02, 30 Octombrie 2014
Puteti sa fiti asigurat la CAS platind aproximativ 50 de RON pe luna. Va prezentati in fiecare luna la casa de asigurari de sanatate de care apartineti si platiti aceasta suma. Din cate stiu eu trebuie sa platiti 5.5% din salariul minim pe economie.
trebuie sa platiti cu 6 luni in urma....din cate stiu .
urmand lunar sa platiti cotizatia normala .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa contributii catre stat?! o situatie particulara OliviuBogdan OliviuBogdan Buna ziua, as vrea sa infiintez un PFA, am citit ceea ce se scrie pe forum despre contributiile catre stat dar nu m-am lamurit indeajuns. In situatia de acum: ... (vezi toată discuția)
Contributii la asigurari de sanatate si pensie (documente care trebuie depuse la institutiile statului). neci neci Ce documente trebuiesc depuse si cum trebuie procedat ca membrii unei Intreprinderi Familiale(2) sa devina angajati,cu drepturi (asigurari de sanatate, ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa.profitabila sau non profitabila. marian201428 marian201428 Vreau sa imi deschid un PFA si la inceput (9 luni) o sa am doar un venit de doar 250-300 de lei lunar.Imi ajung sa platesc toate taxele catre stat(casa ... (vezi toată discuția)