avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara ordonanta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara ordonanta

buna ziua,daca pot deschide proces pentru pensie alimentara si stabilire domiciliu minor la mine,unde a si stat pana acum de 5 ani,tatal fixand cu mine valoare de 7 mil pe luna,pe care a si dat o perioada,am si extrase,sms,acum nu mai da,scade mereu din sume.si eu nu am venituri constante,nu imi ajung banii,copilul a inceput gradinita,eu nu am servici.tatal are minim pe economie dara a spus ca da 7 mil si acum tot scade.ca sa fie legal,pot deschide proces sa fie intrebat oficial daca mai da suma promisa sau nu?si sa cer si copilul?
Cel mai recent răspuns: daniella28 , utilizator 21:40, 5 Noiembrie 2014
Acțiune de stabilirea locuinței se poate deschide, chiar și pentru pensie de intretinere, insa pensia de intretinere se stabileste de catre instanta de judecata in cunatum de maxim pana la 1/4 din venitul total realizat. ori daca el castiga minim pe economie nu I se poate fixa o pensie de intretinere de 700 ron.
dar el a spus ca da,macar sa fie intrebat,a prommis,sunt acte,daca un an a dat 7 de ce sa dea mai putin acum?la copil nu se gandeste?el sa traiasca bine si si copilul nu?atunci de ce l-a mai facut?daca nu dadea ziceam,dar daca am dovezi ca a dat mai mult deci bani are de ce sa nu cer ce singur a promis?inseamna ca legea nu e in folosul copilului,ar trebui aparati copii de asa tati,ca de fapt la negru prin evaziune are multi bani,la 25 mil cam 7 vine.daca ar avea constiinta de ce nu ar da?
daniella28 a scris:

dar el a spus ca da,macar sa fie intrebat,a prommis,sunt acte,daca un an a dat 7 de ce sa dea mai putin acum?la copil nu se gandeste?el sa traiasca bine si si copilul nu?atunci de ce l-a mai facut?daca nu dadea ziceam,dar daca am dovezi ca a dat mai mult deci bani are de ce sa nu cer ce singur a promis?inseamna ca legea nu e in folosul copilului,ar trebui aparati copii de asa tati,ca de fapt la negru prin evaziune are multi bani,la 25 mil cam 7 vine.daca ar avea constiinta de ce nu ar da?

Doamna, copilul nu l-a facut singur, l-ati facut impreuna. Amandoi aveti aceleasi obligatii fata de el. Un prim pas este sa va gasiti dv un loc de munca si sa contribuiti financiar.
cat priveste contributia tatalui:

Va inteleg ca sunteti furioasa de faptul ca in acte este angajat cu minim pe economie si, de fapt, incaseaza mai multi bani, ceea ce dv numiti "platit la negru".
Exista tendinta generala de a da vina pe tati ca "muncesc la negru" pentru a nu plati pensie de intretinere. Realitatea este alta - angajatorul prefera sa il angajeze pe muncitor cu salariul minim pe economie pentru a plati mai putin la darile la stat si sa gaseasca alte portite de a-i achita mai mult, platind, de exemplu, diurna care nu se impoziteaza, suma pe care dv s-ar putea sa o catalogati ca fiind "la negru".
Ramane in sarcina dv sa demonstrati veniturile reale incasate. Ar fi mai bine sa ingropati securea razboilului si sa incercati sa obtineti o suma cat de cat rezonabila cu vorba buna. Daca nu veti reusi, instanta va stabili pensie raportat la ceea ce scrie in contractul de munca si va trebui sa va multumiti asa.
asta am inteles,si pana acum am dat noi mai mult dar mi se pare normal ca la drepturi egale si custodie comuna sa dam egal,tatal atunci la ce mai e bun,noi facem copii,ei ne parasesc si au doar drepturi?nu e chiar asa.tatal e capul familiei,eu cresc copilul,e mic,tatal trebuie sa aduca banii in casa ca daca punea o bona il costa mult mai mult.adica imi cere toata lumea ca sa si cresc copilul singura,ca el are viata lui si isi face masina,sa aduc tot eu bani,sa ma chinui cu tot eu.asa e legea in romania?eu sunt mama,stiu ca tatal trebuie sa asigure bunastarea familiei,altfel sa nu mai se pretinda tata si sa ceara si copilul daca are doar asa putini bani,nu?sa isi mai ia un servici.eu cresc copilul,stau cu el,cate sa fac?oricum pana acum noi,eu si mama am dat mai mult.acum cate sa facem?e ditamei vlajganul,sa aduca bani la copil si asa intretinerea nu si-o plateste.credeti ca e asa usor sa gasesti servici la 45 ani?nu gasesc.pentru el si copil acum 5 ani am renuntat la servici.nu ca sa ajung in situatia asta.si nu am niciun razboi,el e cel care nu vrea sa dea si vrea mereu razboi,nu va luati toti de o mama singura de care si-a batut joc tatal si a profitat de ea.vrea copil,are si obligatii.sau numai eu am?si mama mea?are 100 kg,sa munceasca,vrea sa il tinem noi sa isi faca masini?
Pe cale de ordonanta presedintiala, va puteti adresa instantei de judecata, in vederea stabilirii locuintei minorului la dumneavoastra, pentru plata pensiei de intretinere si pentru exercitarea autoritatii parintesti ( actiunea este caracterizata de urgenta, vremelnicie si de neprejudecarea fondului ).

Procesul poate fi transat pe calea dreptului comun.

Astfel, dumneavoastra trebuie sa demonstrati ca sunt indeplinite conditiile prevazute de dispozitiile normative pentru a fi stabilita locuinta minorului la dumneavoastra, masura speciala a ordonantei presedintiale intinzandu-si efectele pana la ramanerea definitiva a hotararii privind procesului de divort.

Hotararea judecatoresca este executorie de drept, atacabila cu apel , in termen de cinci zile de la pronuntarea hotararii judecatoresti, daca a fost dispusa cu citarea partilor .In cazul in care hotararea judecatoresca a fost dispusa fara citarea partilor, termenul de cinci zile curge de la comunicarea hotararii judecatoresti.

Motivele de apel vor fi depuse dupa ce este comunicata hotararea judecatoresca.( hotararea in materie de ordonanta presedintiala poate fi dispusa si fara a fi transat un proces pe cale dreptului comun ).

Instanta de judecata se va raporta la interesul superior al copilului minor, justificand, astfel, adoptarea unei masuri de urgenta, ce prezinta caracter de protectie.

Succes.
Ultima modificare: Joi, 30 Octombrie 2014
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara cristianna31 cristianna31 Buna ziua,as vrea sa intreb cum decurge un proces de cerere de pensie alimentara daca tatal a plecat de langa mama si copil de 3 ani si sta la el acasa,nu ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor in urma unei relatii de concubinaj. corina_iliescu corina_iliescu Am trait cu tatal copilului 17 ani fara a exista o casatorie legala. Acum 9 ani am dat nastere baiatului nostru pe care tatal l-a recunoscut. Copilul ... (vezi toată discuția)
Divort cu probleme daniella28 daniella28 buna ziua,vreau sa stiu,de 2 ani sunt in divort,am cerut multe lucruri,nu am apucat sa scot o vorba in 2 ani,tot ce am cerut nu mi s-a acordat.sotul un escroc ... (vezi toată discuția)