avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara ordonanta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara ordonanta

buna ziua,daca pot deschide proces pentru pensie alimentara si stabilire domiciliu minor la mine,unde a si stat pana acum de 5 ani,tatal fixand cu mine valoare de 7 mil pe luna,pe care a si dat o perioada,am si extrase,sms,acum nu mai da,scade mereu din sume.si eu nu am venituri constante,nu imi ajung banii,copilul a inceput gradinita,eu nu am servici.tatal are minim pe economie dara a spus ca da 7 mil si acum tot scade.ca sa fie legal,pot deschide proces sa fie intrebat oficial daca mai da suma promisa sau nu?si sa cer si copilul?
Cel mai recent răspuns: daniella28 , utilizator 21:40, 5 Noiembrie 2014
Nu se ia nimeni de dvs. Insa, in instanta, veti obtine doar ce prevad legile actuale si asta au raspuns ceilalti utilizatori ai site-ului. Prin justitie nu veti obtine mai mult, din pacate pentru mamele care chiar au dreptate.
deci pot cere 7 mil daca pana acum a mai dat,dovedind ca are bani prin aceste estrase?si daca el se va intoarce si va zice nu?va mai fi in interesul minorului ceea ce face tatal?nu poate fi obligat prin oprire salariu ca suma data pana acum,sa fie data la copil?
Puteti cere 700 de lei, dar daca nu puteti dovedi ca in prezent castiga aprox 2800 de lei nu ii veti primi. Faptul ca pana acum v-a dat 700 de lei nu este o dovada ca poate sa va dea in continuare 700 de lei.
Prin oprire din salariu puteti obtine 25% din salariul lui.
Cum spuneti ca are salariul la minimul pe economie, puteti calcula si dvs cat veti primi. Daca ceea ce va iese din calcul e mai putin decat va da in prezent, atunci iesiti mai bine daca nu-l dati in judecata.

Restul despre capul familiei care trebuie sa aduca bani, si vlajgan, si bona, si sacrificiul dvs mai bine nu le spuneti in instanta ca nu va ajuta.
Ultima modificare: Joi, 30 Octombrie 2014
mirebire, utilizator
dara a spus ca da 7 mil si acum tot scade

Cat a scazut ? Oricum cred ca da mai mult decat ati obtine in instanta.
Copilul e in intretinerea ambilor parinti, nu puteti sa va intretineti si dvs din pensia copilului, va trebui sa gasiti si alte surse de venit.
foarte inteligent ca si cum ma intretineam eu din umbra de bani dati de tata.oricum nu sotul m-a tinut niciodata,nu de asta era vorba.dar daca nu se intelege degeaba explic.si ideea de alte surse ar fi serviciul care nu se gaseste eventual in romania sau familia care nu o mai am.dar si astea cad.oricum nu m-as putea intretine din 6 mil si eu si copilul si mama,nu e logic.oricum mama mea a dat mai mult asta nu s-a inteles,ca se cadea tatal sa dea mai mult daac e barbat,nu o femeie de 73 ani.iar legat de mine pot garanta ca nu din banii barbatilor am trait vreo zi in viata mea ca al meu nu mi-a dat banii in casa niciodata si nici cand am avut nevoie.ca si eu i-am dat lui mancare si si-a facut masina dar oricum nu s-ar intelege aici pe site.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara cristianna31 cristianna31 Buna ziua,as vrea sa intreb cum decurge un proces de cerere de pensie alimentara daca tatal a plecat de langa mama si copil de 3 ani si sta la el acasa,nu ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor in urma unei relatii de concubinaj. corina_iliescu corina_iliescu Am trait cu tatal copilului 17 ani fara a exista o casatorie legala. Acum 9 ani am dat nastere baiatului nostru pe care tatal l-a recunoscut. Copilul ... (vezi toată discuția)
Divort cu probleme daniella28 daniella28 buna ziua,vreau sa stiu,de 2 ani sunt in divort,am cerut multe lucruri,nu am apucat sa scot o vorba in 2 ani,tot ce am cerut nu mi s-a acordat.sotul un escroc ... (vezi toată discuția)