avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum imi incasez salariul ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum imi incasez salariul ?

Sunt angajata cu contract de munca, la un C.A.R., unde am incheiat contract de munca, cu 4 ore, pe langa acest contract, sunt si cote care le incaseaza agentia, la care lucrez, cote, care prin Hotararea Consiliului de administratie, se impart, la cei care lucreaza pentru Agentie.Problema este ca cei de la Centru, adica angajatorul, are pretentia ca salariul, sa fie scazut din aceste cote si in cazul nerealizarii lor, angajatul sa nu isi incaseze salariul.Mentionez, ca in contractul de munca, nu este specificat, ca salariul se scade din cotele din incasari si nici de existenta acestora.Este legal, desi ai fost angajat cu carte de munca, sa nu ai voie sa-ti incasezi salariul?
Cel mai recent răspuns: carmy_mann , utilizator 13:04, 30 Octombrie 2014
In cazul dvs, salariul prev in CIM vi se acorda pentru timpul efectiv lucrat. Adica stai 4h zilnic la serviciu, chiar daca te uiti pe tavan, incasezi salariul din CIM.
Daca vi se acorda cote din incasari, atunci si ele ar trebui prevazute in CIM sub forma unor bonusuri, in procente, in suma fixa, etc, dar modul in care se vor acorda. Daca nu va incasati salariul chiar si intr-o singura luna pe motivul de mai sus, puteti apela la un mediator specializat, la instanta de judec, dar puteti sesiza si ITM-ul in vederea efectuarii unui control.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum trebuie sa arate adeverinta de venit in vederea depunerii la dosar, pentru majorarea pensiei alimentare? adrian1001 adrian1001 Mentionez ca veniturile mele sunt constituite dintr-o parte fixa( salariul inscris in contractul de munca ) +bonusuri. Trebuie sa obtin o adeverinta din care ... (vezi toată discuția)
Salarizare la incheierea cm emil50 emil50 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti ce am de facut daca am incheiat CM cu acordul partilor la data de 31 .10.2015 si nici pana acum nu mi-am primit drepturile ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz IRLUBUCURESTI IRLUBUCURESTI BUNA SEARA! NU STIU IN CE MASURA MA PUTETI AJUTA DAR AM O INTREBARE PT. O SITUATIE IN CARE SE AFLA O PRIETENA A MEA. A LUCRAT LA O FIRMA CARE ARE 7 ANGAJATI ... (vezi toată discuția)