Locuiesc intr-un bloc, subsolul blocului este inchis cu cheie de un vecin asa zis priceput. El a intrat in subsol acum cateva zile si nu mai am caldura consider ca a inchis pe acolo o vana. Daca toti se incred in spusele vecinului ca vanele sunt deschise, eu daca aduc un mester cine plateste factura mesterului pentru a deschide conducta si im trebuie martori ca dupaia sa nu dea vina ca am stricat eu ceva?
Dvs suspectati culpa vecinului,fara a va constientiza ca instalatia de alimentare pe tronson este comuna,respectiv din instalatia verticala se alimenteaza toti consumatorii situati pe acel tronson
Dv nu mai beneficiati de caldura in intreg apartamentul,toate caloriferele sunt reci?
A-ti intrebat daca vecinii situati la etajele superioare se confrunta cu situatie similara ?
Nu este obligatoriu ca vecinul sa fi inchis pe acolo o vana.,de regula,in cazul asociatiilor cu reprezentanti interesati-fiecare tronson detine vana-astfel incat in caz de avarie sa nu fie necesar sa se goleasca intreaga instalatie
Avand in vedere ca sunteti la parter sunt si alte cauze care pot determina functionarea sub limite a caloriferelor
Initial se impune sa sesizati oficial presedintele de asociatie,acesta avand autoritatea si competenta sa dispuna inclusiv vecinului verificarea vanelor in subsolul tehnic astfel incat sa nu fie necesara interventia altei persoane pe care sa fiti dvs obligata sa o platiti
Eu stau la et 4, la etajul 4 peste tot e aceasi situatie. Am facut aerisirea caloriferelor dupa incident si apa nu are presiune, am sunat la centrala de caldura si au zis ca au presiune maxima. Caloriferul meu pana cand acel vecin sa faca o reparatie la un alt vecin imi mergeau toate elementele si se incalezeau toate. Administratorul de bloc nu a vrut sa intre in subsol sa verifice daca robinetele sunt inchise sau deschise total. In special in dormitor e cel mai putin incalzit calorifer.