Am si eu niste intrebari la care va rog sa-mi raspundeti
Am scos de la primarie Anexa 24 pentru a face succesiunea dupa tatal meu decedat in mai 2014, din motive financiare si de timp nu am mers la notar.As dori sa stiu daca aceasta anexa e valabila si la anul sau trebuie sa cer alta.
Avand in vedere ca unii frati nu se afla in tara sau in aceeasi localitate daca eu cer deschiderea succesiunii si vin atunci cand pot ei sa declare ca renunta la succesiune fiecare declaratie in parte ii costa acei 60-70 lei cat inteleg eu ca, costa o declaratie de renunntare?Adica daca toti renunta ca sa primesc eu casa fiecare in parte platesc aceasta suma, pentru ca daca fac un calcul se aduna vreo 350lei in total plus taxele notariale se duc neste bani frumosi, ca cei 350lei le va plati cel ce mosteneste si nu e o suma de neglijat.Va rog daca se poate un raspuns in tema.
Va multumesc
Fiecare mostenitor va da o declaratie separata de renuntare si va plati o taxa . Pentru siguranta dvs,. ca veti fi mostenitorul unic , mergeti la notariat cu certificatul de deces al autorului si acte de stare civila si dati o declaratie prin care aratati ca acceptati in mod expres succesiunea , altfel, cel care nu accepta succesiunea in termen de un an de la deces este considerat strain de succesiune.
Am si eu o intrebare de renuntare la mostenire. Unul din trei mostenitori a dat declaratie notariala ca renunta la tot. in prima dezbatere succesorala. e vorba de teren agricol extravilan .unde au ramas ceilalti doi mostenitori.. Dupa o perioada s-a mai obtinut un titlu de proprietate pentru o diferenta de teren tot pe numele defunctului. Deci va trebui o noua dezbatere succesorala pentru obtinerea de certificat suplimentar de mostenitor... intrebarea este daca renuntarea initiala data de unul din mostenitori este valabila si acum la dezbaterea suplimentara, pentru terenul agricol si unde se va dezbate si casa de locuit cu terenul aferent .. multumesc...