avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Atribuire in folosinta teren agricol pentru medici
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Atribuire in folosinta teren agricol pentru medici

Buna ziua! Sunt medic de familie intr-o comuna. Cabinetul meu medical este organizat ca SRL, dar ma aflu in contract cu Casa de Asigurari de Sanatate. Am aflat cu ceva timp in urma de la alti colegi ca pot beneficia atat timp cat lucrez in acesata comuna de teren agricol in folosinta proprie. Am depus o cerere in acest sens la primarie invocand drepturile cuvenite conform legii fondului funciar art. 19 alin 3. Cererea mea nici nu a fost dezbatuta in consiliul local, ci am primit raspuns direct ca nu pot beneficia de acest teren deoarece nu sunt personal de specialitate din serviciile publice comunale. Am citit insa din notiunea si clasificarea serviciilor publice ca reprezentantul acestor servicii il constituie orice persoana/entitatile distincte, autonome, cu sau fara personalitate juridica, constituite pentru a deservii interesele comunitatii.
Va rog sa imi spuneti daca pot beneficia de un astfel de teren dat in folosinta de catre primaria comunala si daca mai am si alte drepturi legale in calitate de medic al comunei.
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Alina24ph , utilizator 13:27, 1 Noiembrie 2014
(3) Se pot atribui, la cerere, în folosinţă agricolă, până la 5.000 mp în echivalent arabil, de familie, personalului de specialitate din serviciile publice comunale, în perioada cât lucrează în localitate, dacă nu are teren în proprietate în această localitate, el sau membrii familiei din care face parte. Dreptul de proprietate asupra acestor terenuri aparţine comunei, oraşului sau municipiului, după caz.
Ori dvs. sunteti SRL, nu?=D>
Stiu deja continutul legii. Din cate stiu eu s-au atribuit intotdeanuna astfel de terenuri preotului, profesorilor, medicilor, etc. care au lucrat pe raza comunei respective. Forma de organizare a cabinetului este conform legii si deserveste locuitorii comunei in contract cu Casa de Asigurari de Sanatate, nu in regim particular, asemeni unui C.M.I. care este deasemeni o forma de organizare privata avand in vedere ca se administreaza si se intretine din fondurile primite din contractul cu CNAS (singura diferenta intre CMI si SRL e contabilitatea. Astept raspuns din partea unui specialist in domeniu. Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medic de familie-obligatoriu de platit taxa pe cladire? cesereanramona cesereanramona Sunt medic de familie iar cabinetul medical este organizat conform OG 124/1998,respectiv acolo se precizeaza ca acesta nu are personalitate juridica(cabinet ... (vezi toată discuția)
Adresa catre primarie sandel2410 sandel2410 Doamne ajuta! As dori sa ştiu cum sa întocmesc o adresa catre Primarie pentru a ne comunica situatia clara a unei proprietati agricole. Sunt preot intr-o ... (vezi toată discuția)
Spațiul pentru un cabinet stomatologic Ion.Me Ion.Me Buna ziua tuturor! Unde as putea gasi cele mai noi si relevante informatii despre regulamentul in ceea ce priveste spatiul pentru un cabinet stomatologic? Care ... (vezi toată discuția)