Am un proces pe rol in care expertul judiciar si-a schimbat parerea de la un raport la altul pe durata procesului. Ce metode exista pentru sanctionarea acestora si scoaterea lor de pe lista expertilor propusi - din oficiu - de instanta?
Consider ca un expert corupt, care nu este la prima tentativa, nu mai are ce cauta pe acea lista.
S-a confruntat cineva cu o problema similara?
Mentionati, citez: "Am si vorbit cu expertul si l-am intrebat personal de ce a facut-o. Reactia lui a fost, ce sa fac, n-am avut de ales ... E o dovada sau proba suficienta ? Sau trebuie sa-l prindem cu bani marcati ?"
Aveti o proba, audio-video sau ceva scris (la astfel de probe ma refer) ? Altfel poate fi cuvantul dvs. impotriva cuvantului expertului.
Instanta de judecata este singura in masura, sa aprecieze corectitudinea concluziilor expertizei.
Dvs. sunteti singur in masura, sa decideti daca atacati hotararea judecatoreasca la instantele superioare sau nu.
Daca ati facut obiectiuni scrise la raportul de expertiza, expertul trebuia sa va raspunda tot in scris. Instanta de judecata analizeaza raportul de expertiza intocmit, obiectiunile formulate de parti la raport, raspunsul expertului la obiectiuni si decide.