avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata salariu la nasterea unui copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata salariu la nasterea unui copil

Buna ziua,
Mai este valabila legea prin care angajatorul este obligat sa ii plateasca anagajatului un salariu la nasterea unui copil?
Angajatorul meu mi-a spus ca nu este stipulat in contractul de munca acest drept si nu il poate plati...
Exista vre-o cale de reusita pentru mine in aceasta situatie?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:09, 30 Octombrie 2014
Ajutorul de nastere se acorda numai daca este prevazut in c.i.m., in ccm aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.

In lipsa unor astfel de prevederi , angajatorul nu are o asemenea obligatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu suplimentar pentru nasterea copilului Teo_alinush Teo_alinush Buna ziua, Firma la care lucrez nu cred ca poate acorda ajutorul pentru nastere, mai exact acel salariu mediu pe unitate. In cazul in care firma se afla in ... (vezi toată discuția)
Acordarea salariului mediu pe unitate la nastere andrea44 andrea44 acordarea salariului mediu pe unitate la nastere,mai e valabil in anul 2012-2013? as dori si numarul articolului de lege care aproba,anuleaza acest lucru.Si ... (vezi toată discuția)
Salar pe unitate dat la nasterea unui copil flore_inger flore_inger Buna...Spunet-mi va rog daca mai este valabila legea in privinta unui salar pe unitate la nasterea unui copil...si daca orice angajator ii obligat sa ofere ... (vezi toată discuția)