avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... teoria generala a dreptului licenta
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

teoria generala a dreptului licenta

buna ziua. m-ati putea ajuta cu cateva idei in legatura cu planul de licenta la tgd, tema: persoana fizica subiect al raportului juridic?
Planul de lucrare trebuie sa-l obtineti de la profesorul indrumator.
Puteti cuprinde in planul lucrarii urmatoarele aspecte :
- Consideraţii generale privind persoana fizică, subiect de drept civil;
- Capacitatea de folosinţă şi capacitatea de exerciţiu a persoanei fizice
- Identificarea persoanei fizice;
- Ocrotirea persoanei fizice prin mijloace de drept civil.
Poate v-ar interesa si modul in care s-a nascut sintagma de "persoana fizica", ce pare mai degraba o constructie pleonastica (sau o fictiune) daca este extrasa din limbajul juridic, avand in vedere faptul ca o "persoana" este, prin natura sa, numai o fiinta umana, intotdeauna fizica. :)
printre capitolele din planul de licenta (tgd)am: 1..clasificarea persoanei fizice, 2.particularitaile persoanei fizice. e ok daca ma bag pe drept civil? spre ce ar trebui sa ma indrept la particularitati: identificarea pf, ocrotirea pf prin mijloace de dr civil? multumesc
În dreptul civil român, principalele mijloace de identificare ale persoanei fizice sunt: numele, domiciliul si starea civila.

Măsurile de ocrotire:
- Ocrotirea minorului se realizează prin părinţi, prin instituirea tutelei, prin darea în plasament sau, după caz, prin alte măsuri de protecţie specială anume prevăzute de lege.

- Ocrotirea majorului are loc prin punerea sub interdicţie judecătorească sau prin instituirea curatelei, în condiţiile prevăzute de Codul Civil.

Alte discuții în legătură

Capacitatea de a incheia acte juridice Magna-Charta Magna-Charta Care este diferenta dintre incapacitatea de folosinta si incapacitatea de exercitiu? Un minor intre 14 si 18 ani are capacitate de exercitiu restransa,acesta ... (vezi toată discuția)
La ce se refera capacitatea de exercitiu restransa? aidu aidu In rap. de prev. art. 41 Cod Civil, Capacitatea de exerciţiu restrânsă este aptitudinea minorului cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani de a dobândi ... (vezi toată discuția)
Drept civil geogel.iordan geogel.iordan Buna ziua. Vreau si eu sa stiu ce este: Natura juridica a atributelor de identificare a persoanei fizice. Am cautat intr-o carte de drept civil si nu am ... (vezi toată discuția)