avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... teoria generala a dreptului licenta
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

teoria generala a dreptului licenta

buna ziua. m-ati putea ajuta cu cateva idei in legatura cu planul de licenta la tgd, tema: persoana fizica subiect al raportului juridic?
M-as opri la capacitatea juridica a persoanei fizice.
Foarte utile sfaturile colegului freelis
Ca sa aveti o lucrare "ca la carte " cred ca puteti incepe cu un istoric al drepturilor persoanei fizice, plecand de la Codul lui Hammurapi (clasificarea persoanei fizice pe 3 categorii), continuati cu sclavia (de la Mesopotamia, treceti la abolirea sclaviei in 1862 si incheiati cu Declaratia Universala a Drepturilor Omului si Conventia Europeana a Drepturilor Omului).
La particularitatile persoanei fizice, eu personal as intra putin si in penal. Ma refer la particularitatile speciale care transforma persoana fizica in subiect special al infractiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Capacitatea de a incheia acte juridice Magna-Charta Magna-Charta Care este diferenta dintre incapacitatea de folosinta si incapacitatea de exercitiu? Un minor intre 14 si 18 ani are capacitate de exercitiu restransa,acesta ... (vezi toată discuția)
La ce se refera capacitatea de exercitiu restransa? aidu aidu In rap. de prev. art. 41 Cod Civil, Capacitatea de exerciţiu restrânsă este aptitudinea minorului cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani de a dobândi ... (vezi toată discuția)
Drept civil geogel.iordan geogel.iordan Buna ziua. Vreau si eu sa stiu ce este: Natura juridica a atributelor de identificare a persoanei fizice. Am cautat intr-o carte de drept civil si nu am ... (vezi toată discuția)