Buna ziua! Ma aflu intr o situatie in care vreau sa mi dau in judecata angajatorul care a vrut sa scape de mine si nu stiu cum. Am fost la tribunal dar mi au zis ca ei nu ofera consultanta juridica si ca sa vin cu hartiile pregatite ca sa mi dea nr de inregistrare. Dar am si uitat mai exact ce. Imi cerusera 3 si 2 exemplare dar am uitat ce acte trebuie sa contina fiecare. Patronul m a dat afara din motive mai vechi si m a santajat ca imi inchide contractul indiciplinar pe motiv de furt, ca imi opreste garantia luata la inceput cand m am angajat, eu l am anuntat ca sunt gravida(doar ce aflasem) ... instiintare scrisa i am trimis de curand ( nu aveam cum mai devreme) , ca intr un final sa nu faca ninic din ce a zis. Abia astazi am reusit sa iau decizia care vroia s o sembez cu data de cand m a dat afara mai exact 10.10 iar eu n am fost de acord am semnat cu data de azi. Plus demisia eu nu am scris. Si p aia vroia tot azi s o scriu si n am fost de acord. Pierd indemnizatie pt copil si nu este ok cum a procedat. Pt asta va rog sa ma sfatuiti ce am de facut chiar daca dureaza vreau sa se faca dreptate! As putea sa i cer despagubire pt daune morale ? Astept sfaturile. Va multumesc.
Art 53 b ... in instiintare am avut un model luat de pe net conform legii in care anunt ca sunt insarcinata si sa anunte Fortele de munca etc cu toate prevederile! Vreau sa contest decizia ! Datorita faptului ca m a dat afara fara un motiv anume care initial a existat si m a santajat ca astazi dd fapt sa aflu ca decixia nu a fost incheiata pe motiv ibdiciplibar. Eu am pierdut locul de munca si posibilitatea indemnizatiei pt viitorul copil.
Da 55 b. Am gresit! Dar eu nu am fost de acord! Nu am facut nici o cerere de demisie cu toate ca azi mi se cerea de catre contabila sa o fac. Eu vreau sa stiu actele cu care trebuie sa ma prezint la tribunal. Vreau sa l dau in judecata.
Acte : Cerere de chemare in judecata redactata in doua exemplare , la care atasati copia c.i.m. si copia deciziei de incetare a c.i.m.
Cererea se depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul si este scutita de plata atxelor judiciare.
Termenul de depunere a cererii este de 45 de zile de la data primirii deciziei de incetare a c.i.m.