avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contestarea demisiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contestarea demisiei

Buna ziua! Ma aflu intr o situatie in care vreau sa mi dau in judecata angajatorul care a vrut sa scape de mine si nu stiu cum. Am fost la tribunal dar mi au zis ca ei nu ofera consultanta juridica si ca sa vin cu hartiile pregatite ca sa mi dea nr de inregistrare. Dar am si uitat mai exact ce. Imi cerusera 3 si 2 exemplare dar am uitat ce acte trebuie sa contina fiecare. Patronul m a dat afara din motive mai vechi si m a santajat ca imi inchide contractul indiciplinar pe motiv de furt, ca imi opreste garantia luata la inceput cand m am angajat, eu l am anuntat ca sunt gravida(doar ce aflasem) ... instiintare scrisa i am trimis de curand ( nu aveam cum mai devreme) , ca intr un final sa nu faca ninic din ce a zis. Abia astazi am reusit sa iau decizia care vroia s o sembez cu data de cand m a dat afara mai exact 10.10 iar eu n am fost de acord am semnat cu data de azi. Plus demisia eu nu am scris. Si p aia vroia tot azi s o scriu si n am fost de acord. Pierd indemnizatie pt copil si nu este ok cum a procedat. Pt asta va rog sa ma sfatuiti ce am de facut chiar daca dureaza vreau sa se faca dreptate! As putea sa i cer despagubire pt daune morale ? Astept sfaturile. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: andreeacosat , utilizator 19:52, 30 Octombrie 2014
Este exact ce nu stiu! Cum sa scriu chemarea in judecata!! Iar de a tribunal mi au zis de 5 exemplare ! 3 cu ceva (acte doveditoare .. cv de genul )..2cu altceva! Dar nu mai tin minte. D aia am si apelat la acest forum! Iar daca am decat decizia fara cim ca nu l mai gasesc?
Nu aveti nevoie de 5 exemplare , ci numai de trei - unul pentru instanta, unul pentru angajator si unul pentru dvs.

La primele doua atasati copia c.i.m. si copia deciziei de incetare.

O copie de c.i.m. , daca ati inceput activitatea anterior datei de 01.01.2011, se poate solicita de la ITM.

Model de contestatie gasiti aici
[ link extern ] /
Multumesc !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, vineri am avut o discutie cu angajatorul prin care ... Caramela80 Caramela80 Buna ziua, Vineri am avut o discutie cu angajatorul prin care il notificam ca vreau sa imi depun demisia din motive medicale incepand din ziua urmatoare si sa ... (vezi toată discuția)
Pot pleca fara preaviz? irinuca123 irinuca123 In ce conditii imi pot da demisia fara preaviz? Am CIM pe postul de contabil insa m-au pus sa incasez si bani de la clienti. Am fost pacalita de un client cu ... (vezi toată discuția)
Concediere fara preaviz cu drept de șomaj? Vulpishor Vulpishor Bună ziua, ieri am fost anunțată că sunt concediată, motivul nu l am primit dar sincer chiar mă.bucur. ideea este că azi mă anunță că trebuie să ... (vezi toată discuția)