avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... cum ma afecteaza concediul fara plata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

cum ma afecteaza concediul fara plata

Buna ziua!
Sunt angajat la o firma de 15 ani, dar in ultimii 2 ani am lucrat doar 2-3 luni in rest am fost in concediu fara plata.As vrea sa stiu daca ma afecteaza aceasta situatie la stabilirea unei pensii de boala. Ar fi mai bine sa imi fac lichidarea?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:40, 30 Octombrie 2014
Concediul fara plata nu constituie vechime in munca, stagiu de cotizare la pensie , la sanatate si la somaj.

Daca indepliniti conditiile de a iesi la pensie, puteti solicita incetarea raportului de munca , dupa care sa va depuneti actele pentru pensie.
1. Perioadele de concediu fara plata nu sunt vechime in munca si nu sunt stagii de cotizare la pensie, sanatate si somaj.

2. Aceste concedii fara plata nu va interzic sa beneficiati de pensie de invaliditate.

3. Daca indepliniti conditiile puteti beneficia de pensie de invaliditate fie ca demisionati fie ca nu demisionati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somajul si pensionarea anticipata partiala rodica baciu rodica baciu Buna ziua, Va rog frumos sa/mi raspundeti si mie la cateva intrebari: 1. Cand pot iesi la pensie anticipat sau partial anticipat daca sunt nascuta in ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca dodorel62 dodorel62 1.As dori sa stiu daca atunci cand iei concediul de odihna fie tot ,fie esalonat acea perioada se considera vechime in munca? 2.As dori sa stiu daca atunci ... (vezi toată discuția)
Mama mea poate beneficia de pensie minima avand 65 ani si aproape 9 ani lucrati Felicia74 Felicia74 A primit raspuns de la casa de pensii in ianuarie 2018 ca are nevoie de 13.si 5 luni vechime ea are numai 9 ani lucrati,acum lucreaza ca femeie de servici ca ... (vezi toată discuția)