avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Revenire la o intelegere notariala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Revenire la o intelegere notariala

Buna ziua,daca sunteti amabili as dori un sfat:Acum 2 luni am incheiat la notar divortul si partajul dupa o casatorie de 9 ani.La notar copiii(un baiat de 6 ani si o fetita de 4 ani)mi-au fost incredintati mie mama lor, (bineinteles cu custodie comuna).Acum locuiesc impreuna cu cei doi copii la mama mea care mi-a donat apartamentul .NU AM STABILIT UN PROGRAM DE VIZITA PENTRU COPIII,am crezut ca ne vom intelege de comun acord in asa fel incat sa le fie copiilor cel mai bine.Acum imi dau seama ca am gresit ca am avut incredere in fostul sot,mai detaliat spun ca imi impune ca in fiecare zi sa duc copii la domiciliul lui de unde ii iau seara,la programul de sfarsit de saptamana sau vacante nu se pune problema de un program ,ci cum vrea el,cand are chef imi transmite ca vrea copiii,ii plimbam la buna lui alegere.Tinand cont ca in timpul casniciei eu nu am avut un cuvant de spus in acea casa,nici acum nu sunt luata in sema.Referitor la partaj ,am convenit cum a vrut el numai sa scap de acolo,acum imi dau seama de ce mare greseala am facut,solicitand mai mult aveam posibilitatea si eu sa le asigur copiilor mai multe,el are situatie financiara foarte buna fata de mine. Sper sa nu fie prea tarziu ca sa mai repar ceva,macar pentru programul copiilor pe care deja i-am cam bulversat.Cu mii de multumiri .
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:51, 1 Noiembrie 2014
Daca v-ati înțeles la notar cu privire la toate bunurile, nu mai puteti cere nimic la acest moment. Nu ati spus daca v-ati înțeles si cu privire la pensia pentru copii. Cu privire la programul de vizita al tatălui, puteti merge tot la notar, daca veți cădea la o înțelegere, in caz contrar, se va decide prin instanța.
Pentru partaj este tarziu, nu mai aveti ce face.
Pentru programul de vizitare nu este tarziu, acesta se va putea modifica / stabili / restabili oricand.
Nu stiu de ce, dar senzatia mea este ca, inainte de a bate drumurile instantelor sau ale notarilor, primul lucru pe care il puteti face este sa ... mai ziceti nu din cand in cand la plimbat copii, atunci cand considerati ca cei mici nu mai pot sau sunt bulversati de cererile tatalui. Mai apoi oti vedea ce reactie are tatal fata de un refuz sa-i duceti copii zilnic, sau macar in una din zilele din saptamana in care cere neasteptat. Acest "a spune nu" imi pare cel mai bun inceput pentru o discutie despre un program fix. cata vreme dvs. va supuneti la orice cereri, tatal nu va avea nici un interes sa oficializeze un program ...
imi impune ca in fiecare zi sa duc copii la domiciliul lui de unde ii iau seara

Dvs nu trebuie sa va supuneti. Copiii nu se duc la gradinita/ scoala, de ce ii duceti la tata zilnic ?
Ganditi-va la un program care vi se pare potrivit pt copii si comunicati-i-l, nu ii convine.. sa se adreseze instantei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Noiembrie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minori Ilenuta123 Ilenuta123 Buna ziua,va rog sa-mi dati un sfat:am hotarat de comun acord cu sotul meu sa divortam,nu ne mai intelegem.Avem doi copii,cum trebuie actionat pentru ... (vezi toată discuția)
Intelegere amiabila pt.custodie copil MihaelaP. MihaelaP. Am inceput discutile pe cale amiabila cu tatal fetitei mele de 3 ani si 3 luni in vederea stabilirii programului vizitare si vacante.Am lasat foarte mult de la ... (vezi toată discuția)
Program vizitare copii bercioiu bercioiu Buna ziua! Sunt proaspat divortat, mi s-a stabilit o pensie alimentara in raport cu salariul minim pe economie...vre-o 100 lei... In fapt duc copiilor peste ... (vezi toată discuția)