Buna ziua ,
In urma cu doua luni jumatate am inchiriat un spatiu comercial , in care am deschi un magazin de imbracaminte . Vanzariile nu merg asa cum m-am asteptat si doresc sa reziliez contractul de inchiriere , dar proprietarul nu este de acord. Contractul este incheiat pe o perioada nedeterminata cu preaviz de 90 de zile de la data notificarii , mentionez faptul ca am platit in avans ca si garantie suma a doua chirii lunare care nu este specificata in contract . Proprietarul refuza rezilierea contractului si returnarea garantiilor pana la expirarea termenului de preaviz . Ce pot face in acest sens , se poate rezilia contrcatul unilateral si sa imi recuperez si garantiile , este o suma destul de mare.
Legea spune ca se poate denunta unilateral contractul cu respectarea unui termen rezonabil de preaviz, dar acum ..doar instanta poate spune care este termenul rezonabil, luand in considerare diferite elemente in analiza. Insa faptul ca prin conventie si cu acordul dvs. total ati semnat contractul asa, sunt mici sanse ca sa vi se dea dvs, dreptate in instanta ... adica pacta sunt servanda (contractul este lege intre parti).
Spre exemplu, in cazul denuntarii de catre locatar a contractului pe durata determinata, legea considera un termen de preaviz de minim 60 zile, ... deci va dati seama.
Ce sa invocati dvs. acum ca nu ati stiut ce semnati atunci ? Sau ce ? Ca v-ati razgandit ?