avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract prestari servicii PFA-SRL- neplata facturilor ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract prestari servicii PFA-SRL- neplata facturilor de servicii de catre SRL

Buna seara,

In luna mai 2013 am incheiat un contract de prestari servicii intre PFA si SRL, cu obiectul "prestarea de servicii in domeniul resurselor umane, respectiv recrutare si selecţie de personal, de către Furnizor in favoarea Beneficiarului in condiţiile si cu specificaţiile prevăzute de Parţi in prezentul Contract", pe perioada nedeterminata.

La data de 01.01.2014 am incheiat un act aditional la contractul mentionat mai sus, prin care beneficiarul (SRL) se obliga sa plateasca furnizorului (PFA) o suma fixa lunara "destinata acoperirii cheltuielilor legate de activitati de marketing si intervievare a candidatilor, de exemplu – postare anunturi, deblocare CV-uri, costuri de telefonie".

Conform contractului, "Plata serviciilor Furnizorului se va efectua in data de 15 a fiecarei luni, pentru factura emisa in cursul lunii precedente.", clauza care se aplica si platilor fixe stabilite prin actul aditional incheiat ulterior semnarii contractului (1 ianuarie 2014). O alta clauza stabilita prin contract mentioneaza:
"5.2 Beneficiarul se obligă:
....
b. Sa achite Furnizorului comisionul pentru serviciile prestate de acesta, in termenul specificat de contract."

De asemenea
"11. Litigii
In situaţia apariţiei unor diferende sau dispute, părţile vor incerca sa le remedieze pe cale amiabila. Daca diferendul sau disputa nu pot fi rezolvate pe cale amiabila, atunci ele vor fi deferite instanţei competente la sediul Beneficiarului, potrivit legii romane." - mentionez ca beneficiarul (SRL) se afla in Oradea, jud. Bihor.

Problema aparuta in aceasta relatie contractuala este neplata de catre beneficiar (SRL) a 2 facturi emise de catre furnizor (PFA) in lunile aprilie si mai 2014, conform actului aditional din data de 1.01.2014. Funizorul are dovezi scrise prin care incearca solutionarea pe care amiabila a disputei intre cele 2 parti, insa pana la data de 31 octombrie 2014 nu s-a efectuat plata niciuneia dintre cele 2 facturi mentionate, catre furnizor.

Intrebarea mea este: care este procedura legala prin care furnizorul isi poate recupera sumele aferente celor 2 facturi emise in lunile aprilie si mai 2014, precum si penalizarile urmate de neplata acestora? Mentionez ca in contract nu se specifica procentul sau sumele care intervin ca penalizare in urma neplatii in termenul stabilit.

Astept raspunsul dumneavoastra!

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mariana Lazar , Avocat 21:10, 3 Noiembrie 2014

somatie prin care ii puneti in vedere sa achite debitul in termen de maxim 15 zile de la primirea notificari; somatia se comunica prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire si continut declarat.
daca in termenul respectiv debitorul nu efectueaza plata, il actionati in judecata pe procedura ordonatei de plata.
Multumesc, voi trimite somatia de plata si in cazul in care nu am niciun succes, ma folosesc de mijloacele legale.

Numai bine!
succes! va pricepeti sa redactati somatia de plata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz contract servicii telefonie miky3 miky3 Buna seara! In 2012 am incheiat ca persoana juridica un contract pe 3 ani pentru telefon fix si internet. In 2013 am mai semnat un act aditional de prelungire ... (vezi toată discuția)
Despre frecventa emiterii facturilor in cazul unui contract hendry hendry Am o intrebare legata de frecventa emiterii facturilor de catre un furnizor de servicii de marketing catre clientii sai. Contractul prevede ca prețul convenit ... (vezi toată discuția)