avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte masina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte masina

Actul de proprietate al unei masini poate fi trecut de pe numele unui sot pe numele celuilalt sot?
Cel mai recent răspuns: lazarlivia , utilizator 21:32, 31 Octombrie 2014
În prezent, conform noului Cod Civil, soții pot încheia contracte de vânzare-cumpărare între ei. În acest sens, art. 317 din actualul Cod Civil prevede că fiecare soţ poate să încheie orice acte juridice cu celălalt soţ sau cu terţe persoane. Astfel, legea nu mai interzice vânzarea între soţi, aceștia putând încheia între ei atât contracte de vânzare-cumpărare, cât și de schimb, donaţie, și orice alte acte de transfer al dreptului de proprietate.
Si este necesara toata documentatia pentru vanzarea unei masini?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tranzactii patrimoniale intre soti ContSters121575 ContSters121575 Buna seara, in ce conditii pot renunta, de buna-voie, la partea mea dintr-un teren achizitionat in timpul casatoriei. Renuntarea ar duce la o scutire a ... (vezi toată discuția)
Adaugare sotie pe contract apartament Ciprian001 Ciprian001 Buna ziua, Acum un an am cumparat un apartament dar nu eram casatorit cu logodnica cu care m-am casatorit anul acesta in Iulie, motiv pentru care la vremea ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume titular contract vanzare-cumparare Alforyou Alforyou S-a cumparat un imobil pe numele de fata al unei persoane , iar contractul de vanzare-cumparare s-a incheiat pe acel nume. In urma casatoriei , persoana ... (vezi toată discuția)