avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere la sectia de politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere la sectia de politie

buna seara,am intampinat urmatoarea problema :am fost solicitata de un administrator firma si asociat cum sa intre in spatiul comercial care era sediu de firma si de activitate ,deoarece mama proprietarei a schimbat yala si a sustras bunuri ale firmei spre comerciaslizare si bunuri personale ale asociatului cat si acte ale firmei;fiind la baza un contract de comodat pe 5 ani.seful sectiei era baut,m-a recunoscut,mi-a adresat injurii si amenintat fiind baut ,peste ora de program in incinta sectiei,spunandu-mi ca ii invat sio le dau de treaba nejustificat.am lasat acte doveditoare,s-a chemat un echipaj si s-a inregistrat plangerea.persoanele care au apelat la mine stiu ca am cunostinte economice cu licenta si s-a studiat si dreptul,insa nu au putut sa-mi faca contract de munca deoarece au activitatea suspendata din iulie 2014,insa nu vad daca codul de procedura civila sau penala imi interzic dreptul de a insoto persoane care nu stiu sa deschida usi si cui sa se adreseze.
intrebarea e ,unde sa caut dac pot insoti o persoana sa depuna o plangere intemeiata ,ce articol de lege sa nu stufaresc si sa stiu ,va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 16:53, 1 Noiembrie 2014
Nu prea se intelege de ce anume sunteti invinuit sau banuit sau acuzat, care este problema? Ca i-ati insotit pe cei doi sau ca le-ati dat sfaturi? Nu exista o lege care sa va interzica dvs. sa dati sfaturi juridice sau economice (adica sa va dati cu parerea) atata vreme cat nu luati bani pentru asta intr-o forma specifica unei anumite profesii (avocat, expert contabil, consultant juridic sau fiscal, etc). Pana la urma sunteti un licentiat care ati actionat benevol si cu titlu gratuit la solicitarea unor prieteni, cunoscuti, amici (nu angajatori) si cu asta basta.
doar ca i-am indrumat fiind fara nici un fel de cunostinte acesti doi asociati ,unul roman trait in strainatate care a muncit,adunat o bruma de bani si cu care a reusit sa deschida un magazin,care are taxe si impozite platite la zi,intamplator baiatul roman prieten cu o nepoata,fara nici un fel de taxa,fiind de buna credinta si fara sa cunoasca legislatie vroia sa intre in magazinul caruia i se schimbasera yala decatre mama proprietarei pe motiv ca nu vinde,desi era inchisa activitatea la ORG si putea f frumos sa stea pana la sf contractului,ideea e ca seful sectiei de politie,cunoscandu-ma ,m-a agresat verbal si m-a amenintat,,m-a dat afara din sectie cu ofiterul de serviciu;sens in care am de gand sa ma adresez superiorilor sai,deoarece era ora 20,iar el se afla intr-un stadiu avansat de ebrietate,fapt cunoscut de multi subalterni de ai sai.Mentionez ca fostul meu sot fost comisar al garzii financiare cu influente,si impotriva caruia am facut plangeri de abndon familie este amic cu acest domn.Deci,pot sa insotesc administratorul,avand in vedere ca nu stia de care documente ale firmei sa se foloseasca sa-si demonstreze dreptul legal de folosinta al spatiului,va multumesc.

,...si da eram invinuita ca le spun oamenilor ce au de facut si ca le dau de munca politistilor
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Noiembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
simonadevald a scris:
Deci,pot sa insotesc administratorul,avand in vedere ca nu stia de care documente ale firmei sa se foloseasca sa-si demonstreze dreptul legal de folosinta al spatiului,va multumesc.

Nu imi dau seama daca mai sus este o intrebare sau o afirmatie.

simonadevald a scris:
,...si da eram invinuita ca le spun oamenilor ce au de facut si ca le dau de munca politistilor

Ehhh ...asa e cu politistii (unii dintre ei), nu prea le convine sa aibe reclamatii sau plangeri de rezolvat ca asta ineamna ... munca (in plus), dehhh ...salarii mici, nemotivati ..ca la noi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Batut de politist DenisaDDX DenisaDDX Un prieten de al meu a facut galagie afara, fiind baut. A venit politia si l-au dus catre sectie, timp in care in masina unul din politisti a inceput sa il ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin - amenda administrativa, termen plata weedmastersr weedmastersr Anul trecut in Iulie de la un magazin Auchan am sustras 2 stick-uri usb in doua ocazii in valoare de 120 de lei. Mai tarziu in Septembrie mam intors si am mai ... (vezi toată discuția)
Sunt acuzat de furt ! Bale Bale Sunt acuzat de catre 2 fosti colegi de munca ( munca la negru ) cum ca dupa ziua de luni 04.16.2018 in care unul dintre ei a strigat la mine si era sa-mi dea ... (vezi toată discuția)