avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SERVITUTE DE TRECERE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SERVITUTE DE TRECERE

Am iesir la strada in panta , pe scari si latime de numai 2 m . Totodata am un vecin care a inchis o veche servitute de trecere cu acordul celorlalti proprietari , iar in schimbul renuntarii la servitute , acesta le-a dat in proprietate bucata asta de pamint pe care o folosesc eu ca si intrare . Inainte se putea intra cu masina . Acum nu se poate face aprovizionarea cu lemne , este o adevara aventura sa intri in curte iarna . Nu se pune in discutie accesul auto . Chiar sa vrei sa escavezi nu s poate face un drum auto asa cum era inainte de renuntarea respectiva . Se mai poate face ceva ? Cum asi putea recapata iar dreptul de a folosi vechiul drum de acces ?
Cel mai recent răspuns: ContSters334096 , utilizator 18:17, 2 Noiembrie 2014
Vedeti ce spune art. 755-775 din cod civil, cititi toate cele 20 art.
Introduceti o actiune in instanta si cereti instantei sa va dea dreptul la folosirea terenului pentru servitute.
Problema o spuneti in instanta, fara sa vedem schite cu privire la drumul pe care vreti sa-l folositi, nu putem sa va dam un raspuns sigur, totusi consider ca instanta o sa va aprobe cererea dvs de a refolosi drumul pe care l-ati folosit si pana acum.
Aceasta cale de acces a fost folosita 100 de ani de catre noi , pina la data cind nu stiu din ce motive , fostii proprietari , tata , si fratii lui au cedat srvitutea in schimbul acelui teren de 144 mp pe care acum sunt citeba trepre . Nu se poate face aprovizioonarea , si Doamne ferste de decese , incedii etc . Nu are acces salvare , pompieri , nimic . Cred ca sunt motive temeinice , ce parere aveti ?
Trebuie vazuta si acea cale veche de acces cat e de mare comparativ cu actuala, de ce oare n-ati facut acte, cate proprietati deserveste calea actuala, care sunt inconvenientele, distantele de parcurs... de cat timp ati pierdut accesul anterior... care sunt actele pe ea...
Daca obtineti, sunteti dispus sa platiti o suma de bani periodica pentru asta?
Ati incercat sa negociati?
N-am inteles servitutea aia a cui era, care vecini au cedat ce?
Doamna va multumesc . Este complicat si o las balta . Prostia este facuta si gata ....totul se plateste...Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute / posesie adrian_mercan adrian_mercan Buna ziua. Ma confrunt cu o problema legata de servitute....sa ma fac inteles trebuie sa va explic despre ce este vorba ....locuiesc in mediul rural si ... (vezi toată discuția)
Cale de acces mihai32 mihai32 Am un teren cu deschidere la sosea de 21ml din care am vandut o parcela de 330mp situata in partea din spate a terenului fiind obligat la momentul vanzarii sa ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere auto ContSters382135 ContSters382135 Sunt nou proprietar . am gasit o cale de acces de numai 2,5 m liniari pe o distanda de 45 de metri lungime la o panta de 45 de grade pe 10-15 metri lungime . ... (vezi toată discuția)