avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pagube la reparatie acoperis
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pagube la reparatie acoperis

Buna ziua,

Va cer sfatul intr-o problema "de acoperis" inversa fata de celelalte de pe forum.

Locuiesc la et. 4. Cu cativa ani in urma, din initaiativa si pe cheltuiala proprie, am izolat partea de acoperis de deasupra apartamatului meu. N-am avut nicioda dupa aceea probleme, iar lucrarea este inca in garantie. Nu am cerut la nimni sa suport nimic din aceasta reparatie.

In cursul acestui an, la in itiativa admin. asoc., am platit mai multi bani la intretinere, pentru a se demara constructia unui acoperis (sarpanta, tigla, etc.). Nu s-a facut o adunare generala, nu am fost intrebati, nu am fost de acord, ci doar ni s-a emis o chitanta de vaolare mai mare.
Din cate am inteles, nu am platit inca suma totala ce ne-ar reveni, urmeaza sa mai platim.
Nu ne-am opus vehement la asta, crezand ca, in fine, va fi un beneficiu pentru toti, si pentru noi, cei de la 4, in primul rand, desi cheltuiala nu este mica, lucrarile sunt greu de suportat de cei de la 4, iar eu personal nu aveam nevoie de aceasta reparatie.
Nu stiu despre vecini, daca ei au fost intrebati, de acord, au platit, etc...

S-a gasit de catre admin. un constructor (nu stiu cum, la ce pret), s-au obtinut autorizatii si s-a trecut la montat sarpanta.

ACUM apare problema:
lucrarile sunt in curs, si, din cauza lor, mie imi ploua in casa de vreo saptamana.
De cand ploua, muncitorii de pe acoperis nu au mai venit la lucrare, iar admin. nu e de gasit.
(lucrez si nu am timp sa alerg dupa admin., muncitorii nu stiu de unde sa ii iau, habar n-am ce contract exista cu ei, cine sunt, etc....)
Zugraveala, parchetul si lucrurile din caza imi sunt afectate, la fel instalatia electrica.
Pe casa scarii este mai rau (acolo nu a fost izolatia mea), si la vecini (care lipsesc din oras) cred ca este si mai rau decat la mine. Cred ca in cursul zilei de astazi apa va ajunge si in apart. de sub mine.

Va rog mult sa imi spuneti ce pot sa fac ca sa:
1. remediez problema urgenta ca imi curge apa pe pereti si nimanui nu-i pasa?
2. obtin repararea pegubei de catre cel care mi-a cauzat-o (nici nu stiu daca admin sau muncitor).

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: s.c.serv ad loc s.r.l. , utilizator 23:04, 2 Iunie 2009
Va puteti indrepta impotriva administratoruli pentru repararea prejudiciului, deoarece acesta a incheiat contractul pt acea lucrare, nefiind suficient de diligent in aceasta alegere. Administratorul, la randul sau, se va putea indrepta impotriva firmei care executa lucrarea, iar pt ca este vorba de o plata care se face din banii. dvs, ai beneficiarilor, eventual se poate ca din pretul initial al lucarii sa fie scazuta valoarea prejudiciului.
Va multumesc.

Si practic, cum fac?
1. Caut eu o firma care sa acopere de urgenta ceea ce banuiesc eu ca sunt gaurile prin care imi ploua acum in casa? Va dati sema ca voi gasi greu, si vor lua si pielea de pe mine...
2. Scot banii si ii platesc, iau factura si chem doi vecini / prieteni care sa vada ce am facut si de ce?
3. Astept sa se usuce peretii?
3 bis. intre timp, aia care au dat gauri vin si dau altele, iara ploua, si tot asa? Cum ii impiedic sa imi aduca pagube in continuare?
4. Dupa ce se usuca, chem din nou o firma care sa imi zugraveasca, platesc, iau facura, etc?
5. Pe baza lor dau in judecata pe cine?
a) asociatia
b) administratorul personal
c) firma de constructii acoperis
d) a+b
e) a+b+c
6. Cum dovedesc prejudiciul adus lucrurilor din casa? Ce masuri asiguratorii pot sa imi iau acum?

p.s. am uitat sa va povestesc ca ma gandeam sa vand respectivul apartament, si ca nu mi-l mai cumpara nimeni intr-un bloc inundat, cu casa scarii scorojita de ploaie, zugraveala scursa pe pereti si pe jos, si fara instalatioe electrica pe casa scarii - ca s-a ars.
Cu evetuala diferenta de valoare cum ramane?

Luati legatura cu administratorul, cu presedintele, cu membrii comitetului ca doar acestia sunt vecinii dv si hotarati impreuna cu ei ce-i de facut.
am luat legatura cu administratorul - este singura persoana pe care o cunosc.
in prima faza, a chemat firma respectiva, care avenit, a maturat apa, si a plecat.
administratorul a venit si a constatat ce pagube sunt la mine in apartament, a zis ca nu e mare lucru - dupa ce se usuca nici nu se mai vede -si ca oricum nu este o perioada buna de vandut acum, sa mai astept.
dupa care muncitorii au plecat, si iarasi ploua.

deja discutam de igrasie si mucegai de o plama, si azi-dimineta una dintre vecine nu a mai putut deschide usa - care s-a umflat de la apa - ca sa iasa din casa. admin. iar nu e de gasit...

sper ca intelegeti ca nu avem cea mai buna administrare, si sa ne ajutati cu unele sfaturi practice.

Va multumesc!

update: am avut de dimineata o discutie cu cei de la firma care "construieste". cica nu e vina lor, ci a ploii si a proiectului.ei au facut tot ce tine de ei, si asta este.
nu imi repara nimic," pentru ca nu e treaba lor, e doar ghinionul meu.
in plus, daca ar repara la toata lumea, unde am ajunge?"
Ultima modificare: Marți, 2 Iunie 2009
smeagull, utilizator
Luati legatura cu presedintele, interesati-va cine este si-i comunicati ca dati AP in judecata pentru daunele din ap. Firma nu are raport contractual cu dvs, are cu asoc.
Solicitati presedintelui si o copie de pe contractul incheiat cu firma, unde puteti afla daca au fost prevazute clauze de conservare a lucrarii pe timp de ploaie (luare de masuri de acoperire a lucrarii cu prelata sau folie, materiale ce sunt in dotarea firmelor care se respecta). In cazul cand exista aceste clauze va raspunde firma pentru nerespectarea lor, iar daca nu sunt vor raspunde cei care au semnat din partea asoc.
Consultati un avocat si incheiati polita de asigurare.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, de cateva luni imi intra apa in balcon de pe acoperisul ... florin.tavy florin.tavy Buna ziua, De cateva luni imi intra apa in balcon de pe acoperisul blocului. La fiecare ploaie peretii uzi si piscina pe jos. Din luna iunie , tot ma plang ... (vezi toată discuția)
Probleme cu infiltratiile de la terasa blocului alexxa_1900 alexxa_1900 Buna seara, Am o problema urgenta: problema cu infiltratiile de la terasa blocului a inceput acum 6 ani, la momentul respectiv incepuse sa mi se infiltreze ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie acoperis crinadum crinadum Buna seara, As dori un sfat competent in privinta interpretarii art 11 alin 4 lit a. din L50/1991 - \"Se pot executa fără autorizatie de construire ... (vezi toată discuția)