Buna ziua,
In luna mai 2009, sotul meu a fost concediat in baza OUG 37/2009.
In decembrie 2009, acesta a chemat angajatorul in instanta, solicitand reincadrarea in functie si plata drepturilor salariale actualizate cu indicele de inflatie, cuvenite de la data concedierii pana la reincadrarea efectiva. Nu a solicitat si actualizarea cu dobanda BNR a drepturilor cuvenite.
In martie 2013, prin decizie definitiva , Inalta Curte de Casatie si Justitie hotaraste reincadrarea sotului pe postul detinut anterior si obliga angajatorul sa-i plateasca despagubiri egale cu salariile, actualizate cu indicele de inflatie calculate de la data demiterii pana la data reincadrarii efective.
In sept. 2013, sotul a fost reincadrat in functia detinuta anterior, in schimb, drepturile banesti le-a primit in luna iulie 2014 prin executor judecatoresc (dosar de executare silita din decemb. 2013.
Intrebare:In acest moment, sotul poate sa ceara, in instanta ,actualizarea cu dobanda BNR a drepturilor primite ? Este prea tarziu ?
Daca este posibil, imi puteti indica si baza legala?
Va multumesc,
LuciaPopp
Actualizarea cu inflatia
tig
actualizarea cu inflatia.
In urma unei HJDefinitiva ,am fost reintegrat in munca.In conformitate cu prevederile HJ,firma trebuia sa-mi restabileasca toate ... (vezi toată discuția)