avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada de somaj si indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada de somaj si indemnizatie crestere copil

Buna ziua,am si eu o intrebare:la 30 de luni de vechime in munca ,cate luni am dreptul la somaj?aceste luni de somaj constituie vechime pentru contributia la stat pt.indemnizatia de crestere copil?sper ca m-am exprimat corect.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 19:16, 28 Mai 2009
Lg 76/2002
Art. 39. - (1) Indemnizaţia de şomaj se acordă şomerilor prevăzuţi la art. 17 alin. (1), pe perioade stabilite diferenţiat, în funcţie de stagiul de cotizare, după cum urmează:
a) 6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an;
b) 9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 5 ani;
c) 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.
La aceste perioade pentru intrarea in somaj in anul 2009 se mai adauga 3 luni la cele de mai sus.
Deci dvs veti beneficia de 9 luni de somaj.

Perioada de somaj este stagiu pentru CIC:
OUG 148/1995:
(2) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
b) au beneficiat de indemnizaţie de şomaj, stabilită conform legii;
Dar cele 12 luni anterioare nasterii pot fi si cumulate din somaj si din luni lucrate la o firma?de ex 4 luni lucrate pe per determinata si 9 luni somaj?
30 de luni inseamna 2.5 ani si veti avea dreptul la 6 luni de indemnizatie de somaj, dupa cum a spus si colega mea grace_r.
Pot fi cumulate cele 12 luni.
Este important ca cele 12 luni stagiu pentru CIC sa fie fara intrerupere.
Pentru asat e nevoie ca dosarul de somaj sa fie depus in cel mult 30 de zile de la data desfacerii contractului de munca, pentru a intra in dreptueile de somaj de la data desfcaerii ccontractului.
Si binenteles angajatorul sa isi fi platit contributiile la somaj.
Daca sunteti concediata acest an, perioada de somaj se prelungeste cu 3 luni. Ca urmare, veti avea dreptul la 9 luni de indemnizatie de somaj

Alte discuții în legătură

Cate luni de somaj primesc? tundecsaba tundecsaba Am o vechime de 38 de luni total de la data de 14,08,2006. Intrebarea mea este cate luni de somaj primesc???? (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj zorca zorca Buna ziua, Ma aflu in situatia urmatoare: dupa o vechime in munca de 21 ani, in mai 2009 am intrat in somaj. Am ocazia de a ma amgaja cu contract pe perioada ... (vezi toată discuția)
Durata somajului? GYOGYO GYOGYO A-SI VREA UN RASPUNS,CA SA STIU CAT TIMP BENEFICIEZ DE INDEMNIZATIE DE SOMAJ CU O VECHIME DE 7ANI SI 9 LUNI?VA MULTUMESC.:( (vezi toată discuția)