avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recunoastere sentinta de divort emisa de un tribunal ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recunoastere sentinta de divort emisa de un tribunal din Italia

Buna ziua,
va rog sa ma lamuriti cu procedura privind recunoasterea unei sentinte de divort emisa de un tribunal din Italia.
Am gasit pe site-ul www.avocatdivort.ro informatia ca recunoasterea unei asemenea sentinte ar fi necesara doar daca ea a fost emisa de un tribunal dintr-o tara non europeana - respectiv din afara UE.
De fapt eu am inregistrat sentinta la oficiul de stare civila de care apartin in Romania si am primit un certificat de casatorie cu mentiunea divortului si efectul acestuia privind datele de stare civila.
Este necesara si recunoasterea la o autoritate judecatoreasca romana sau nu??
Va multumesc, cu stima Tabita Sartor.
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 10:15, 4 Noiembrie 2014
In cazul in care divortul s-a produs intr-una din tarile Uniunii Europene, schimbarea starii civile se va inregistra printr-o cerere adresata Serviciului de Stare Civila de la ultimul loc de domiciliu al solicitantului, ceea ce înțeleg ca ati si facut.
Nu sunt necesare alte formalitati,nu aveti nevoie de o hotarare judecatoreasca de recunoastere a efectelor hotararii judec obtinute in strainatate.
Va multumesc, aveam nevoie de confirmarea dumneavoastra. Din pacate consulatul roman de care apartin in Italia zice ca nu poate face carte de identitate fiului minor care a implinit 14 ani fara aceasta recunoastere. (Prin sentinta de divort, copiii mi-au fost incredintati spre crestere). Mie imi poate face cartea de identitate cu numele avut inaintea casatoriei fara recunoasterea sentintei. Subliniez ca am certificatul de casatorie eliberat de primaria de apartenenta cu mentiunile din decizia tribunalului.
pai e cu totul alta problema, nu divortul (adica schimbarea starii civile) va intereseaza ci incredintarea copiilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare sentinta de divort din spania G Darie G Darie Buna ziua, Doresc sa înregistrez sentința de divort efectuat in Spania, in România deoarece am nevoie pentru a renova pașaportul Imi puteți spune va ... (vezi toată discuția)
Inregistrare divort in romania moni3463 moni3463 Buna ziua. Am fost casatorita in SUA, s-a pronuntat divortul recent tot in SUA. Eu, venita in tara, nu am inregistrat inca casatoria la starea civila. Am ... (vezi toată discuția)
Divortul pronuntat in spania ana0006 ana0006 Asi avea o intrabare pentru dumneavoastra: am divortat in Spania si asi vrea sa stiu ce trebue sa fac pentru a inregistra sentinta in Romania. Precizez ca avem ... (vezi toată discuția)