avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cai de atac la o mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cai de atac la o mostenire

As dori daca se poate, sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: nascuta dintr o relatie extraconjugala, fiica aceasta poate sa ceara impartirea bunurilor pe care le am de la tatal meu, eu fiind singurul urmas al lui din o casatorie legala si mai mult de atata, bunurile immobile ale lui mi le a dat (intabulat) pe numele meu cand ea era inca minora ? Poate ca ea sa anuleze ceea ce eu am deja intabulat pe numele meu, ca fiu al lui ? mentionez ca tatal meu traieste, dar nu o recunoaste. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gicu13 , utilizator 17:39, 2 Noiembrie 2014
E problema lui daca n-o recunoaste.. daca e tatal ei pe certificat, asta e. Daca nu, fata il poate actiona in judecata pt a se stabili paternitatea.
Deocamdata nu poate cere nimic, dupa ce moare tatal dvs, daca moare in ordine firesca dupa voi, veti imparti ce avea in mod egal.
Tot atunci va putea ataca actele prin care si-a instrainat averea.
Daca fata despre care vorbiti, este recunoscuta legal, are aceleași drepturi ca si Dvs. In cazul in care nu a facut încă demersurile legale in acest sens, ci doar susține a fi sora vitrega a dvs, nu are vreun drept, deocamdată. Nu este important faptul ca tatal nu o recunoaște, in cazul in care se va obține o hotarare prin care ii este recunoscuta filiația. Cat trăiește tatal Dvs, nu poate pretinde vreun drept la aceste bunuri. Dupa decesul tatălui poate solicita aceste drepturi, daca se va constata ca este sora Dvs.
Ok, dar tatal mi le a dat prin contract de vanzare cumparare, iar eu le am intabulat pe numele meu.ma I are posibilitatea si asa de a mi le lua?
da, poate să vi ”le ia”. nu va fi un lucru simplu, dar poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moºtenire hi779 hi779 Bună ziua, Aş dori să imi oferiţi informaţii cu privire la următorul caz: Tatăl meu a decedat în 2000, eu (fiică) însă n-am făcut ... (vezi toată discuția)
Ce drept de mostenire am ?? ContSters101708 ContSters101708 As dori sa stiu ce drept de mostenire am la casa parintilor mei. Cand aveam varsta de 5 ani parinti mei sau despartit, au divortat, tata a ramas in casa, ... (vezi toată discuția)
Ajutor- filiatie Ana-Armina Ana-Armina Buna ziua!Am o problema destul de mare.Sora mea a ramas insarcinata,nefind casatorit cu tatal copilului acesta a refuzat sa treaca copil pe numele lui.De ... (vezi toată discuția)