avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare casa cu autorizatia de constructie expirata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare casa cu autorizatia de constructie expirata

As cumpara un teren cu imobil care are autorizatia de constructie expirata de cativa ani. Valoare imobilului este undeva la 50 mii euro. Imobilul este in proportie de 80% terminata.
Stiu ca sunt 2 optiuni, una de a plati amenda de nereceptie a lucrari si cealalta de a intocmi tot dosarul pentru o noua autorizatie de constructie .
Daca proprietarul plateste amenda, poate apoi sa faca receptia lucrari? Cum se calculeaza cuantumul amenzi?
Daca cumpar terenul cu toate drepturile asupra constructie, ma poate amenda pe mine ca cumparator ca proprietarul anterior nu a facut receptia lucrari? sau care ar fi cea mai avantajoasa optiune atat ca bani cat si ca timp de rezolvare a problemei?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 18:06, 2 Noiembrie 2014
Sfatul meu este este sa Cumpărați cu totale actele in ordine. Casa nu exista pana nu este intabulata adica trebuie Autorizație si proces verbal de Recepție.
Ultima modificare: Duminică, 2 Noiembrie 2014
ContSters250994, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie pe un alt proprietar fairy_tooth89 fairy_tooth89 Buna ziua, Am nevoie de ajutorul dumneavoastra in acest sens, am primit mostenire de la parintii mei un teren intravilan. Inainte de a se dezbate mostenirea, ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa cadet_teo19 cadet_teo19 vreau sa cumpar o casa in rosu, nefinalizata(fara acoperis), deci neintabulata. practic nu pot cumpara decat terenul care e trecut in CF, autorizatia este din ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil intabulat provizoriu ContSters192408 ContSters192408 Ma intereseaza daca pot vinde un imobil intabulat provizoriu pe numele meu?Motivul intabulari provizori fiind lipsa receptiei finale casa fiind terminata in ... (vezi toată discuția)