avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... CNP gresit in cartea de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

CNP gresit in cartea de identitate

Buna ziua:) Fiul meu are trecut gresit CNP-ul, respectiv anul nasterii in cartea de identitate: anul nasterii in certificatul de nastere este 1995, iar in cartea de identitate 1996. Restul cifrelor coincid.

Va rog sa imi spuneti care este procedura pentru corectarea acestei erori.

Va multumesc :)
Cel mai recent răspuns: edomide , utilizator 23:01, 3 Noiembrie 2014
Isi face alta carte de identitate.
Daca greseala este a functionarului de la evidenta (deci nu e si pe certificatul de nastere) nu mai trebuie sa platiti cele 2 taxe (5 lei si 7 lei).
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte gresite elenasarpe elenasarpe buna ziua ! as avea si eu cateva intrebari legate de actele de identitate gresite! 1) - pe certificatul de nastere este trecut un cnp gresit care nu are ... (vezi toată discuția)
Cnp gresit lepadatupusa lepadatupusa CNP-ul contine o litera gresita/ (vezi toată discuția)
Cnp gresit alinasadoveanu alinasadoveanu Buna ziua, Am intampinat urmatoarea problema: mi s-a eliberat un buletin cu CNP-ul gresit, e gresita cifra de la luna nasterii. Aceasta greseala a fost comisa ... (vezi toată discuția)