avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Suspectez asociatia de furt... am depus
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Suspectez asociatia de furt... am depus

buna seara ...ce pot face in cazul meu?..am depus cereri la asociatia de locatari unde sunt propietar la o gars di luna ianuarie pana in prezent si nu am primit nici un rasp...de unde am dedus ca sunt prob...
1 am cerut intr.o cerere depusa in luna ianuarie urmatoarele:
a) sa mi sa aduca la cunostinta situatia fondului de rulment si a altor fonduri aferente propietati mele
b) cine face parte din comitet,,adm,casier,contabil,fochist,si personalu de la curatenie,,numele tuturor angajatilor si daca au contract de munca
...NU am primit rasp nici pana azi....decat amenintari si injuri...cine sunt eu..de ce ma intereseaza..si tot felu de sicanii...
luna februarie ..am depus o cerere in care am cerut:
a)sa mi sa explice ce inseamna spatii comune si cum se fac calculele partilor comune
(ele find inchiriate fara acordul meu..fiind la parter si perete in perete cu mine)
b)daca sunt inchiriate sa mi se prezinte contractele si tabelele pers care au fost de acord
(nu au contract de inchiriere )
NU AM PRI IT RASPUNS NICI PANA AZI....decat verbal ca daca nu imi convine sa ma mut din bloc ,,si daca vreau sa imi usuc rufele in uscatorie sa imi iau gandu ..e loc in fata blocului in copac
......................................................... din discutile vecinilor si indiferenta comitetului deduc ca ceva se ascunde,,,,,
CE POT SA FAC...va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 07:28, 3 Noiembrie 2014
Extras din Legea asociatiilor :

Art. 10
Proprietarii au dreptul să cunoască toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au
acces, la cerere, la orice document al acesteia.

Art. 56. - (1) Constituie contraventii urmatoarele fapte:

b) neindeplinirea atributiilor de catre presedinte, membrii comitetului executiv, cenzori, administrator de imobil;

(2) Contraventiile prevazute la alin. (1) se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
a) faptele prevazute la lit. a), b) si c) se sanctioneaza cu amenda de la 500 lei la 3.000 lei;

(4) Constatarea contraventiilor prevazute de prezenta lege, facuta la sesizarea oricarei persoane interesate, precum si aplicarea sanctiunilor corespunzatoare se fac de catre persoanele imputernicite de Inspectoratul de Stat in Constructii si de Ministerul Internelor si Reformei Administrative, de primari sau de imputernicitii acestora.

Ca atare mergeti la primarie, este acolo un Birou care se ocupa de Asociatiil ede proprietari si depuneti o sesizare completa cu tot ce aveti de clarificat.
va multumesc...
o sa ma duc marti ...in crerea facuta la primarie sa zic conform legilor sau sa scot fiecare aliniat din lege care cred ca e inclacat....am citit legea 230/2007 si asociatia incalca vre.o 19 reguli...nu au contract de munca..inchiriaza spatile comune..nu rezolva prob blocului infiltratii,,tin bani in casa ,,,, nu trasmit contu bancar unde pot palti intretinerea pt ca la caserie de cate ori am fost a iesit cu scandal...si se tiganesc,,nimeni nu stie cine e adm ,,sau presedinte,,etc...
La serviciul specializat din primarie va adresati oficial cu adresa/sesizare la care anexati si dovada demersurilor dvs catre asociatia de proprietari
Nu este necesar sa precizati textul de lege
Referitor la plata intretinerii,puteti evita situatiile neplacute ,achitand c/v intretinere lunara prin mandat postal cu confirmare de primire pe adresa asociatiei de proprietari
Succes !
VA MULTUMESC....... O SA VA COMUNIC CE AM REZOLVAT LA PRIMARIE ..VA MULTUMESC,,,,

Alte discuții în legătură

Reclamatii fara raspuns ContSters332647 ContSters332647 imi cer scuze dar nu stiu daca e legal...si daca am dreptu sa fac acest lucru.. datorita faptului ca asociatia nu imi rasp la cererile depuse si nici nui vor ... (vezi toată discuția)
Cum pot rezolva o problemă în lipsa unui președinte al asociației simona chirac simona chirac buna ziua ,ma numesc s Simona, locuiesc intr un bloc cu cinci scari,fiecare scara are propria asociatie de proprietari cu presedinte de scara,comitet etc .La ... (vezi toată discuția)
Probleme cu terasa blocului. locuiesc la ultimul etaj(4) si inca ... luciannitu luciannitu Probleme cu terasa blocului. Locuiesc la ultimul etaj(4) si inca am infiltratii pe perete, desi terasa a fost hirdroizolata de cateva luni de catre o firma ... (vezi toată discuția)