avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reclamatii fara raspuns
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reclamatii fara raspuns

imi cer scuze dar nu stiu daca e legal...si daca am dreptu sa fac acest lucru..
datorita faptului ca asociatia nu imi rasp la cererile depuse si nici nui vor sa vina sa constate debransarea si alte probleme in legatura cu ap meu pot face urmatoarea crere...

o cerere in care ii instintez ca datorita faptului ca nu au rasp la cererile anterioare si nu isi indeplinesc atributile aferente functilor pe care le au ..si alte incalcari ale legi care le fac ei...si la sfarsit sa le mentionez ca daca nici de data asta nu rasp la cererii inclusiv cereri astuia sunt de acord sa imi restituie in contul asociatiei toata suma aferenta lunar reprezantand costurile utilitatilor si restu de cheltuieli ale a ap meu cei din comitet respectiv presedinta,adm atat cat simembri comitetu ..
de ce sa fac asta?...ma gandesc ca daca nu vor rasp pt ca ma ignora ...sau nu le pasa ,, voi putea folosi (TACÍT, -Ă, taciți, -te, adj. (Despre un acord, o convenție, o înțelegere etc.) Care nu este exprimat formal, dar care este subînțeles și admis ca atare. – )..si sa ii pun sa plateasca ei intretinerea mea....
Din cate am inteles cineva a facut asa cu o cerere de a isi primi acordu asociatiei de a isi ridica un balcon ...si a facut o cerere in care a folosit anumite aberatii legate de bloc si a strecurat la un punct cu cv alese ca cere sa se aprobe de catre comitet acceptul de asi ridica balconu ,,,nu au rasp in 7 zile si nici in 30 zile si omu a ridicat balconu linistit asociatia la dat in judecata si la tribunal ....reclamantiu a scos cererea ...si a castigat.... e adevarat se poate asa ceva?...cei din asociatia mea nu stiu sa faca o adunare ....
Ca sa fi facut deconectarea in mod legal trebuia mai inainte de toate sa obtineti acordul vecinilor cu care aveti pereti comuni, acordul asociatiei de proprietari, avizul furnizorului.
Dupa ce aveati toate aceste documente, numai asa puteati sa treceti la fapte.

Degeaba v-ati deconectat singur, fara aceste acorduri, ca deconectare nu va este luata in seama si veti fi pus sa platiti caldura si apa calda.

Legea 325/2006 prevede conditiile in care se poate face deconectarea de la sistemul centralizat de caldura si apa calda.
Art.30
(2) Deconectarea unui consumator de energie termică dintr-un condominiu se face cu respectarea următoarelor condiţii cumulative:
a) acordul vecinilor de apartament, atât pe orizontală, cât şi pe verticală;
b) acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin hotărârea adunării generale, asupra intenţiei de realizare a unui sistem individual de încălzire;
c) anunţarea, în scris, a operatorului care are şi calitatea de furnizor, cu cel puţin 30 de zile înainte.
.............
(4) Deconectările/debranşările prevăzute la alin. (1)–(3) nu se pot realiza în timpul sezonului de încălzire.
(5) Deconectările/debranşările prevăzute la alin. (1)–(3) se efectuează numai de către operatorul care are şi calitatea de furnizor, în termen de maximum 45 de zile de la data solicitării, după verificarea documentelor care dovedesc îndeplinirea condiţiilor cumulative impuse.
(6) Cheltuielile de deconectare/debranşare se suportă de către solicitant.

am acordul vecinilor a asociatiei si toate actele schita plan instalatie gaz so montare de firma autorizata.....numai ca presedinta e tine de sicanii ca de ce si de unde am avut bani sa imi pun centrala...

am si punerea in functiune a instalatiei de gaz ..p9v ...centrala saptamana asta ii fac punerea in functiune...

imi puteti spune daca se pot inchiria spatile comune de la parter uscatorie si spatii tehnice fiind perete in perete cu mine fara acordul meu?
pe cei din asociatie ii intereseaza de unde am bani si de ce am renovat gars,,,,si imi fac fel si fel de sicanii...am inceput din luna ianuarie sa le cer diferite acte sa mi le prezinte datorita costului la caldura foooarte mare adica gars de 30 m2 400roni,,,,de aceea am pus centrala propie...mentoiinez bl are centrala propie,,,si are un consum fata de randament enorrrrmm,,,,,,plus ca baga o caruta de bani in reparatia centralei asociatiei...vazand ca sunt carcotasi si de rea vointa am inceput sa le cer sa imi prezinte contractele de inchiriere si contractele de munca ...sa imi explice cum se face calculu intretineri,,,ce inseamna la ei spatii comune....cate o cerere pe la doua saptamani cerand mereu alte informatii,,,nu am primit nici un rasp de la ei decat ironizari,,,,si imi zic ca sa plec din bloc......citind legea 230din 2007 si vb aici pe site am aflat mai multe lucruri si ca am dreptu sa le cer mai multe explicatii si tot nu am primit nici un rasp,,,,de saptamana trecuta mi,au declarat razboi,,,si mau amenintat telefonic ca o sa imi arate mie ce voi pati daca ma pun cu ei,,,,,eu la tot ce am facut in casa separare de gaze ..debransare,,montare centrala am toate actele in regula si lucrarile facute cu firme autorizate...in decursu anului de la diversi vecinii si din alte conflicte ale presedintilor din asociatie am dedus ca sunt multe nereguli si bani din contu asociatie dispar si apar peste noapte ,,,si e vb de sume ...70000 roni,,,,DE CAND AU AFLAT CA AM FACUT RECLAMATIE LA ANAF LA PRIMARIE SI I.T.M AU INCEPUT SA MA AMENINTE,,,,,azi o sa merg si la politie sa le fac reclamatie pt amenintare si ca imi priveaza folosirea spatilor comune,,,respectiv uscatoria e inchiriata la diverse persoane pt depozitare ,,,ce ma doare e ca suprafata uscatorieie e de 30 m2 si iei au inchiriat 1 m din jur in prejurul cameri restu e parte comuna si platesc caldura apa lumina ca paerte comuna si nu mi se pare logic...gresesc cu ceva?
VA MULTUMESC DIN SUFLET PT RASPUNS SI imi cer scz pt insistenta ,,,,
Ultima modificare: Marți, 4 Noiembrie 2014
Adriantot, moderator
1-Este o diferenta semnificativa intre refuzul de raspuns din partea asociatiei dvs de proprietari la repetate;le sesizari si vointa dvs
sa imi restituie in contul asociatiei toata suma aferenta lunar reprezantand costurile utilitatilor si restu de cheltuieli ale a ap meu cei din comitet respectiv presedinta,adm atat cat simembri comitetu ..
,dar dvs nu aveti temei legal pentru pretentie
Eventualul dezinteres al reprezentantilor asociatiei dvs de proprietari nu constituie si nu poate fi interpretat nici de catre dvs si nici de catre instanta de judecata drept acord tacit
2-Sunt priobleme distincte cele pe care le sesizati dvs si executie balcon-fiecare dintre probleme avand solutionare distincta
3
-daca se pot inchiria spatile comune de la parter uscatorie si spatii tehnice fiind perete in perete cu mine fara acordul meu?

De inchiriat se pot inchiria,cu acordul majoritatii,avand in vedere interesul general al asociatiei de a face rost de surse suplimentare la buget
4-Neclaritatile/suspiciunile existente in cadrul asociatiilor de proprietari se solutioneaza cu multa decenta,intelepciune si cu toleranta
Traiul in imobil de locuit in comun presupune relatii decente,astfel incat in caz de necesitate sa existe interes de ajutorare al celui in cauza
Daca dvs ati depus n sesizari/solicitari-
cate o cerere pe la doua saptamani cerand mereu alte informatii,,,
mai mult sau mai putin intemeiate-lipsa dvs de diplomatie a generat si favorizat raspunsuri ironice
5-Pentru a aduce acuzele pe care le mentionati dvs,este necesar sa detineti minimum de informatii,sa cunoasteti concret continutul contractelor de inchiriere
Atentie !
Legal,nu se poate inchiria decat intreaga uscatorie si nu
1 m din jur in prejurul cameri restu e parte comuna

6-Daca aveti convingerea ca documentele si activitatea asociatiei de proprietari nu respecta dispozitiile in vigoare,daca aveti indicii ca exista prejudiciu,aveti dreptul prevazut de disp L nr 230/2007
Art. 55
Consiliile locale, cu sprijinul aparatului propriu al consiliilor judetene, respectiv al Consiliului General al Municipiului Bucuresti, exercita controlul asupra activitatii financiar-contabile din cadrul asociatiilor de proprietari, din oficiu sau la solicitarea unuia sau mai multor membri ai asociatiei de proprietari.

Totodata aveti dreptul ,pentru verificarea legalitati activitatii asociatiei de proprietari sa contractati in nume personal expertiza financiar contabila prin expert acreditat CECCAR
Succes !
va multumesc ,,,in cererile depuse am cerut contractele de inchiriere contractele de munca si alte informnatii legate de partii comune so modu in care sa facut anumite lucrari...nu mi sa prezentat nimic cei de la primarie mi,au zis ca nu pot inchiria conform anumitei legi modificata in 2012 decat cu acordul celui direct afectat sau perete in perete cu uscatoria,,,,o sa caut legea si o sa va spun concret...
Daca nu vor sa imi prezinte actele care conform legi 230din 2007 alin 10 am dreptu sa cer sa mi se prezinte toate actele asociatiei,,,,,cum pot afla ce contracte fac ei,,,daca au contracte de munca....daca inchiei corect inchirierile spatilor comune,,si restu de prob sesizate?
unde in lege sau cine imi poate zice concret in cate zile e obligata presedinta asociatiei sa imi rasp la cererii?
Cu stima si respect va multumesc ,,,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspectez asociatia de furt... am depus ContSters332647 ContSters332647 buna seara ...ce pot face in cazul meu?..am depus cereri la asociatia de locatari unde sunt propietar la o gars di luna ianuarie pana in prezent si nu am ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatii comune cornelia2307 cornelia2307 buna seara! imi cer scuze ca va deranjez.... am si eu o problema... acum doi ani m-am mutat intr-un bloc in care din punctul meu de vedere totul functioneaza ... (vezi toată discuția)
Probleme cu repartizarea cheltuielilor de catre administrator GabiToader GabiToader Buna ziua, as dori sa stiu ce masuri pot lua daca administratorul a dispus, fara sa ma anunte, ca din octombrie 2012 sa mi se repartizeze mie cheltuielile cu ... (vezi toată discuția)