avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

buna seara vreau sa ma ajute cineva sa pot rezolva o problema legataa de mostenire socrii mei au trei copii unul dintre ei e decedat ( decedatul are si el trei copii ) socrul meu a decedat si copii impreuna cu mama doresc sa dezbata masa sucesorala dupa decesul tatalui problema e ca ...nepotii dupa fiu nu vor( acum nefiind deacord cu cota lor de mostenire care o vor dobindi dupa decesul bunicului )si nici nu le da actul de deces al tatalui prin care sa se faca dovada ca fiul e decedat .Cum putem sa dezbatem masa succesorala daca nu avem acel certificat de deces al fiului (fratelui) si in cazul in care nepotii nu vor acest lucru ce putem face? VA MULTUMESC PENTRU ASPUNS
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 15:02, 4 Noiembrie 2014
Apelaţi la un notar din judeţul unde a locuit decedatui, el vă vadescurca imediat ! Întâi se stabileste masa succesorală, apoi mostenitorii si in ultima instanţă se stabilesc cotele de mostenire. Iesirea din indiviziune se lace conform prevederilor Codului civil.
multumesc frumos de raspuns
dar daca la iesirea din indiviziune chiar si la dezbaterea mesei succesorale mostenitorii fratelui decedat nu se prezinta la notar cei de facut?
Va veti adresa instanței de judecată.
multumesc frumos
Pentru copia certificatului de deces se poate obtine o copie.Mergeti initial la notar si apoi daca e cazul la instanta unde platiti 3% din valoare bunurilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)
Succesiune după tata, recăsătorit la data decesului: cota mea din bunurile mobile este aceeași cu cea din bunurile imobile, sau pot invoca aportul lui din timpul căsătoriei? Smartliv Smartliv Buna ziua. Tatal meu a decedat. La momentul decesului era casatorit. Eu sunt fiul lui , singurul descendent. Cota bunurilor imobile o stiu , dar a celor mobile ... (vezi toată discuția)
Mosteniri drept de proprietate nico radu nico radu buna ziua incep prin a va spune ac mama a decedat in 2003 atunci nu am facut succesiunea .in urma ei am ramas eu ,fratele meu care a decedat si el in 2007 ... (vezi toată discuția)